Сравнително малкият за пределите на България град Чирпан ще се

...
Сравнително малкият за пределите на България град Чирпан ще се
Коментари Харесай

Ритейл парк за 5 млн. лв. ще бъде изграден в Чирпан

Сравнително дребният за рамките на България град Чирпан ще се снабди с първия си ритейл парк. Проектът ще се осъществя на повърхност от 8 дка, в това число паркоместа и зелени площи. Разгънатата застроена повърхност ще бъде към 5 дка. Инвестицията е на старозагорската „ Новотехпром “, която построява сходни търговски обекти още в Горна Оряховица, Димитровград и Хасково.

Проектът е на стойност към 5 млн. лева и ще даде работа на малко под 100 души.

Първата копка на парка ще бъде направена при започване на септември. Проектирането на обекта е лишило към шест месеца, след което са последвали съгласувателни процедури с институциите.

Към момента се знае, че в комплекса ще бъдат ситуирани обекти на четири търговски вериги – магазин за бързооборотни артикули BILLA, немският дискаунтър за облекло и предмети за дома KiK, датската верига за мебели и артикули за дома JYSK и сръбският бранд Lilly Drogerie.

Изграждането на ритейл парка ще продължи сред четири и шест месеца.

Новината за него идва на фона на взрива на този тип комплекси, почнал през предходната година и продължаващ през тази. Ритейл парковете са привлекателни заради удобството на откритите пространства и достъпността им. Пандемията бе спомагателен фактор, който накара още повече вложители и търговци да мислят за тях като за добра опция на затворените молове.

Според данните на консултантските компании в ритейл парковете наемите остават на най-ниско равнище, което е още един магнит за търговците да се нареждат в такива.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР