Сраните от Европейския съюз (ЕС) са се договорили да разхлабят

...
Сраните от Европейския съюз (ЕС) са се договорили да разхлабят
Коментари Харесай

В ЕС се договориха за пътуващите от трети страни

Сраните от Европейския съюз (ЕС) са се договорили да разхлабят наложените поради пандемията от COVID-19 ограничавания за пътешестване за посетителите от трети страни преди началото на летния туристически сезон, съобщи Ройтерс, базирайки се на осведомени източници.

Посланиците на 27-те страни членки на блока са одобрили предложение на Европейската комисия от 3 май, което планува разхлабване на критериите за установяване на „ безвредни “ страни и допускане на изцяло имунизирани туристи от страни, които не попадат в тази категория.

Очаква се тази седмица или при започване на идната да бъде формиран нов лист с безвредни страни. На база данните на а Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите Англия и редица други страни ще отговорят на новите критерии. Съединени американски щати най-вероятно няма да попаднат в тази категория, само че американците, които могат да потвърдят, че са имунизирани против COVID-19, ще бъдат приветствани.

Един посланик от Европейски Съюз е декларирал, че при основаването на листата с безвредни страни би трябвало да бъдат взети поради случаите на инфектирани с индийския вид на ковид във Англия, макар че страните от Европейски Съюз към този момент дефинират свои лични политики. В понеделник Португалия анулира 4-месечната възбрана за пътешестване на английски туристи.

При настоящите сега ограничавания, на отмора в Европейски Съюз, без значение от това дали са имунизирани, могат да идват единствено жители от 7 страни, измежду които Австралия, Израел и Сингапур. Отделните страни могат да изискват от идващите негативен тест за COVID-19 и да ги поставят под карантина.

Основният критерии за определянето на дадена трета страна като безвредна е в нея да не са регистрирани повече от 25 новозаразени с COVID-19 на 100 000 души през предходните 14 дни.

Европейската комисия предложи прага да бъде вдигнат на 100 на 100 хиляди, до момента в който посланиците на Европейски Съюз се договориха за 75 на 100 хиляди

Напълно имунизираните хора ще могат да пътуват до страни в Европейски Съюз, в случай че са били ваксинирани с утвърден от блока препарат, като може да бъдат взети поради и имунизациите,  включени в листата на Световната здравна организация. Изискването е тези хора да са получили втората си доза от имунизацията най-малко 14 дни преди датата на пътуването. Предвижда се децата да могат да пътуват дружно с имунизирани родители.

Новите правила включват по този начин и т. нар спешна спирачка, която би разрешила на страните от Европейски Съюз краткотрайно да стопират пътуванията от съответни страни, от които могат да бъдат импортирани по-рискови разновидности на ковид. Предлага се такава спирачка да се задейства за Индия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР