Срамните сцени, които вчера стана свидетел цялата страна, са провокирани

...
Срамните сцени, които вчера стана свидетел цялата страна, са провокирани
Коментари Харесай

Емил Кабаиванов със скандални разкрития пред БЛИЦ TV за срамния скандал с Лукарски и СДС

Срамните подиуми, които през вчерашния ден стана очевидец цялата страна, са предизвикани от това, че беше изработен опит да се провали работата на Националния съвет на Съюз на демократичните сили.

Напрежението, което беше основано, е подготвяно седмица преди този момент. Г-н Божидар Лукарски направи опит да изключи 6 Областни организации на Съюз на демократичните сили и да смени ръководителя на Областната организация на сините в Сливен. Рокадите бяха замислени поради сметките на Лукарски въпросните 6 организации, които имат 11 члена в Народно събрание и ръководителят на Сливен, т.е. 12 гласа, да не могат да гласоподават за лишаване пълномощията му като ръководител на Съюз на демократичните сили. За мен това е една срамна бакалска сметка. Но тя не съумя.

Това разяснява извънредно пред БЛИЦ заместник-председателят на сините доктор Емил Кабаиванов.

Напрежението в Съюз на демократичните сили не е от през вчерашния ден. На господин Лукарски казусът му е, че от дълго време загуби поддръжката и доверието на голямото болшинство от членовете на Съюз на демократичните сили. Хората са недоволни поради това, че няма разговор в партията, липсва публичен спор. Г-н Лукарски не може да остане ръководител, тъй като е политически нелегитимен. На 12 май в Пловдив ще се съберем, с цел да изберем краткотраен ръководител, ще насрочим бърза национална конференция, където ще изберем народен водач на Съюз на демократичните сили, разяснява още Кабаиванов.


Попитан от БЛИЦ има ли упоритостта още веднъж да поведе сините, Кабаиванов съобщи, че все още няма такива стремежи, тъй като активността му като кмет на община Карлово му носи задоволително отговорности и задължения и счита да подчертава и за в бъдеще върху тях.

На въпрос същинско ли е писмото и имало ли е сходен сюжет, заместник-председателят на партията сподели, че това е пасквили задачата на този памфлет е била да отклони вниманието от главния проблем-нежеланието на седесарите да бъдат водени и за в бъдеще от Божидар Лукарски. Повечето от регионалните и общинските организации на Съюз на демократичните сили към този момент се разграничават от кабинета „ Борисов 3 “ поради това, че съгласно тях придвижването на страната ни в тенденция промените в образованието, опазването на здравето, пенсионната промяна и обществената политика за са съществено зациклили. Икономиката на страната се крепи единствено на засилено вътрешно ползване. Все още няма решение на Народно събрание на Съюз на демократичните сили за разграничаването на сините от ръководството на ГЕРБ, само че мнението на множеството сини водачи е, че ще се държат като съпротива, а когато партията се стабилизира и вдигне на крайници, ще желаят предварителни парламентарни избори, сподели още Кабаиванов.



Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР