Срам и мракобесие! Така емблематичният социалист Весела Лечева определи саморазправата

...
Срам и мракобесие! Така емблематичният социалист Весела Лечева определи саморазправата
Коментари Харесай

Весела Лечева за саморазправата в БСП: Срам и мракобесие!

Срам и мракобесие! Така емблематичният социалист Весела Лечева дефинира саморазправата в Българска социалистическа партия. Кирил Добрев бе изключен от партията в четвъртък – на неприсъствено съвещание на пленума с решение, взето на автограф. Предложението на Корнелия Нинова взриви партията. Срещу него скочиха БСП-София, БСП-Перник, младежката организация, Крум Зарков, Костадин Паскалев и още куп емблематични социалисти. Това е най-срамният дневен ред на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия до този миг, който е безусловно неправилен и ненужен за партията, написа Лечева в пост във Facebook. И съобщи: „ Два дни преди Нова година, неприсъствено, с една точка - изключване на един от най-разпознаваемите членове на партията Кирил Добрев. Това е инспекция на всички правилни и комфортни на управлението хора да се види дали ще имат смелостта да реагират на този мракобесен Национален съвет и да се сложи в боязън всеки искащ пост в държавното управление или в партията ”.

Целта е да се пакетират всички инакомислещи и кандидати за председателския пост като партийно зло, макар че сред тях има огромни разлики, безапелационна е Лечева.

Ето цялата позиция на Весела Лечева:

Винаги съм отстоявала позицията си, без значение дали по този метод съм комфортна или не на управлението на партията.

Това е най-срамният дневен ред на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия до този миг, който е безусловно неправилен и ненужен за партията.

Два дни преди Нова година, неприсъствено, с една точка - изключване на един от най-разпознаваемите членове на партията Кирил Добрев. Това е инспекция на всички правилни и комфортни на управлението хора да се види дали ще имат смелостта да реагират на този мракобесен Национален съвет и да се сложи в боязън всеки искащ пост в държавното управление или в партията.

Това обаче демонстрира и боязън от инакомислещи, от хора с въздействие в обществото и измежду партията, боязън за личното оцеляване.

Никога не съм си представяла такива тежки процеси в нашата партия. Нинова желае неистово да оцелее макар пагубните резултати.

С този Национален съвет се демонстрира, че не се желае изглаждане на процесите в партията, а тъкмо противоположното. Това също би могло да навреди и на обединението.



Не можеш да имаш земетресения в партията, а на открито да казваш, че си съвременна партия. Целта е да се пакетират всички инакомислещи и кандидати за председателския пост като партийно зло, макар че сред тях има огромни разлики.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР