Сръбският волейболен специалист Драган Нешич, който е член на УС

...
Сръбският волейболен специалист Драган Нешич, който е член на УС
Коментари Харесай

Драган Нешич: Първият вариант за треньор на Добруджа преди години бе Даниел Пеев

Сръбският волейболен експерт Драган Нешич, който е член на УС на ВК «Добруджа 07» даде обзорно изявление за МГ Добруджа, в което си спомни началото преди 6 години, когато той, Младен Матеев и Веселин Велев на другарска вечеря взимат решение за включване в активността на клуба и основаване на тъй наречените план «Добруджа 07». Първата задача е била обновяване на детската школа, където за първи треньор е притеглен Петър Пенев. По-късно, когато мъжкият отбор влиза в Суперлигата и треньрът Георги Петров отхвърля да продължи с тима, първото предложение за негов заместител е Даниел Пеев.

Той също не приема предлагането, защото към този момент има ангажименти с Нефтохимик и в Добрич е притеглен най-хубавият треньор на българския пазар Мирослав Живков. Селекцията на треньор е най-важната селекция, споделя Нешич. После треньорът си избира играчите, несъмнено с утвърждението на управлението. Още първоначално концепцията е тимът да е млад, нещо, което в този момент е реализирано, само че в първите две години в тази тенденция е изработен компромисс, продължава да си спомня Драган Нешич. Той не пропуща и обстоятелството, че в началото малко на брой са били играчите, подготвени да дойдат в Добрич, до момента в който в този момент клубът е «близка» дестинация.
Твърди цели пред играчи и треньор не са поставяни, само че се е получил издирван резултат – треньор и играчи да «бутат» задачите. Нещо, което не е реализирано, съгласно волейболния познавач е, че управлението не е съумяло да разясни, че клубът не е подготвен за присъединяване в ШЛ. Искахме да използваме ШЛ за реализация на план «Спорт» - взаимно с политически структури, кметство и спортно министерство да изградим зала, коато да се употребява освен от спорта, само че и от Добрички панаир, а тази зала щеше да ни задължи всяка година да играем в ШЛ, споделя Нешич. Той се надява също по този начин излизането на компания Изида от плана да е краткотрайно. Никога в залата Нешич не сяда във ВИП зоната, тъй като желае да знае какво приказват хората. Една рецензия значи, че хората мислят за теб, счита Драган Нешич.

Това, което Драган Нешич не сподели пред камерата, само че акцентира дебело е, че Добрич в този момент значително има волейбол с помощта на Соня Велева и на Нели Нешич. Самите те дългогодишни национални състезателки и част от славния женски тим на Добруджа преди години, въпреки и да не вземат участие в ръководството, са невидимите мотори и причина за множеството взети решения.

dobrudjabg.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР