Сръбският президент заяви в събота вечерта, че ще поздрави новоизбрания

...
Сръбският президент заяви в събота вечерта, че ще поздрави новоизбрания
Коментари Харесай

Вучич: За Сърбия беше по-добре да победи Тръмп

Сръбският президент съобщи в събота вечерта, че ще поздрави новоизбрания президент на Съединени американски щати , само че има вяра, че за Сърбия би било по-добре, в случай че завоюва, цитира думите му македонското електронно издание “МКД “.
„ Мисля, че за Сърбия щеше да е по-добре поради нейната политика по отношение на Косово, в случай че Тръмп беше победил “, сподели Вучич пред кореспонденти по време на посещаване на строителна площадка в държавната болница в покрайнините на Белград, припомняйки, че Байдън „ поддържа бомбардировките над Сърбия през 1999 година “, съобщи организация Фокус.
 Американци стачкуваха против резултатите от изборите, други честваха Американци стачкуваха против резултатите от изборите, други честваха
Настоящият президент на Америка Доналд Тръмп получи вест за прогнозната победа на Байдън в голф клуб във Вирджиния. Републиканецът не...
„ Никога не съм казвал неприятна дума за Байдън, а го познавам по-добре от Тръмп. Виждал съм го четири или пет пъти, а Тръмп едвам два пъти. " Казах довечера и мисля, че за Сърбия би било по-добре, в случай че Тръмп завоюва ", сподели Вучич.
„ Искате да ме накарате да се подмазвам на Байдън довечера?... Ще го поздравя - и това е, само че няма да приказвам неприятно за Байдън, ще се опитам да реализира допустимо най-хубавото съдействие. " Ще благодаря на Тръмп за всичко, което направи за Сърбия, " сподели Вучич.
Подобни възгледи на сръбските чиновници можеха да бъдат чути по време на акцията и гласуването на президентските избори в Съединени американски щати, а проправителствените медии в Белград бяха повече или по-малко намерено за Тръмп.
" За нас щеше да е по-лесно, в случай че политиката на сегашната администрация на Съединени американски щати беше траяла, " сподели ръководителят на сръбския парламент и до неотдавна външен министър Ивица Дачич по време на акцията.
 Борисов: Ще работим за задълбочаването на партньорството със Съединени американски щати Борисов: Ще работим за задълбочаването на партньорството със Съединени американски щати
" Поздравявам Joe Biden и Kamala Harris! Бих желал да потвърдя решителността на българското държавно управление да работи за задълбочаването на...
Коментирайки изборите в Съединени американски щати в подтекста на разрешаването на косовския въпрос, Дачич съобщи, че " позицията на Сърбия във връзка с Косово се е подобрила ".
„ Бих заложил на Байдън, тъй като той има по-големи шансове, само че се апелирам на Бог Тръмп да завоюва. " Но който победи, ние ще се оправим ", сподели Дачич по-рано тази седмица, преди резултатите от президентските избори в Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР