Сръбският президент Александър Вучичподкрепи сръбския тенисист Новак Джокович след днешното

...
Сръбският президент Александър Вучичподкрепи сръбския тенисист Новак Джокович след днешното
Коментари Харесай

Сръбският президент определи действията на австралийските власти към Джокович като лов на вещици

Сръбският президент Александър Вучич поддържа сръбския тенисист Новак Джокович след днешното решение на австралийския съд, определяйки сходно отношение към спортиста като лов на вещици , съобщи ТАСС, като се базира на информация във в. " Телеграф ".

" Ако те незабавно бяха споделили, че неимунизирани не могат да влизат (в Австралия), той нямаше да дойде . А по този начин той направи всичко, което трябваше, а по-късно започнаха заяждания в невъобразим мащаб, нещо като лов на вещици ", сподели Вучич.

В телефонен диалог с Джокович Вучич е изтъкнал, че австралийските управляващи са се унизили с издевателството над спортиста. Той е споделил, че тенисистът " може да се завърне с високо вдигната глава в своята страна ".

" Тези, които желаеха да показват някакви правила, демонстрираха, че нямат правила. Издевателстваха над тенисиста 10 дни, с цел да му връчат решение, за което са знаели от първия ден ", е коментирал Вучич.

Той е добавил, че с образеца на Джокович са желали да покажат по какъв начин действа " международният ред и какво могат да създадат с всеки ".



С единомислещо решение, взето през днешния ден от правосъдния състав на Федералния съд на Австралия, Новак Джокович загуби обжалването на решението за наново отменяне на неговата виза.

Така сърбинът ще бъде депортиран и няма да вземе присъединяване в Откритото състезание на Австралия, което стартира на следващия ден в Мелбърн. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР