Сръбският президент Александър Вучич, цитиран от БГНЕС, съобщи, че по

...
Сръбският президент Александър Вучич, цитиран от БГНЕС, съобщи, че по
Коментари Харесай

Кирил Петков и Александър Вучич говорили за енергийно партньорство

Сръбският президент Александър Вучич, представен от БГНЕС, заяви, че по време на срещата си с българския министър председател Кирил Петков през днешния ден в Белград главно са говорили за енергийното съдействие.

„ Двамата разговаряхме за подсилване на енергийното съдействие сред Сърбия и България. Обсъдихме стопански въпроси от съвместен интерес “, сподели Вучич след приключването на срещата.

Според сръбския президент газопроводът „ Балкански поток “ е от значително значение за съдействието и развиването в района. Той счита, че началото на газовия интерконектор край Цариброд ще подсигурява снабдяването с газ и ще диверсифицира източниците на доставка.

Двамата означиха, че приключването на строителството на интерконекторите сред България и Гърция и сред България и Сърбия ще способства за по-голяма енергийна непоклатимост в района.

Вучич е благодарил на Петков за откровеното другарство и неговата посветеност на добросъседските връзки.

Премиерът Петков е предложил на сръбския президент да има увеличение на бизнеса сред двете страни, по-конкретно в региона на осведомителните технологии е предложил основаването на балканска стартъп компания.

„ Нашите пазари са дребни и по тази причина би трябвало да се обединим, с цел да може по-добре да работим на трети пазари, само че би трябвало да мислим и за основаването на нов Балкански център за осведомителни технологии “, сподели Петков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР