Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че е имал разговор с

...
Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че е имал разговор с
Коментари Харесай

Вучич: Петков ми обеща да не създава проблеми с транзита на руския газ

Сръбският президент Александър Вучич заяви, че е имал диалог с българския министър председател Кирил Петков по отношение на преноса на съветски газ през територията на страната ни, съобщи БГНЕС.

" Очаквам започването на договаряния с Руската федерация за цената на газта. Очаквам естествена цена, само че най-важното е да имаме газ. По този въпрос разговарях с премиера Кирил Петков. Българският министър-председател ми даде обещание да не прави проблеми при преноса на съветски газ за Сърбия. За нас това е доста значимо ", сподели още Вучич.

Според него " с петрола и газа има големи проблеми и чака да види по какъв начин ще се отрази върху трети страни шестият пакет от глобите против Русия ". " Вчера петролът завърши на цена от 111.5 $ за барел...Винаги когато има някакви нови наказания или затваряне цената скача. Реакциите на ОПЕК и на който и да е нямат никакъв смисъл. Когато затваряте " Ямал " за Полша и Германия всичко хвърчи в небесата. Без газ няма фабрики. Нищо не работи. При нас цена на газта с 50 на 100 по-висока унищожава стопанството ни ", сподели Вучич пред локалната телевизия " Първа ".

" Днес би трябвало да разсъждаваме върху въпроса дали ще имаме задоволително бензин, въглища, газ. Дали ще може да преживеем. Предстоящата зима ще бъде най-трудната за планетата за последните 70 година … Едно е несъмнено - ще има огромен дефицит от храни. Енергийни източници има задоволително, само че заради политически решения няма да бъдат налични. Не, тъй като няма задоволително. Но, няма да има задоволително храни и това ви споделям още през днешния ден сигурно ", сподели още Вучич и добави: на международния пазар ще има дефицит от 25 на 100 от самун.

" В момента когато Индия забрани износа на царевица цената незабавно скочи. Има доста проблеми. Русия също забрани износа... Всички неща би трябвало да се следят общо, а не изолирано едно от друго. Да не се държим все едно нищо не се случва. Ние се намираме в условия на съвсем международна война и международен конфликт ", сподели още сръбският президент. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР