Сръбският президент Александър Вучич пристигна в Сочи за среща с

...
Сръбският президент Александър Вучич пристигна в Сочи за среща с
Коментари Харесай

Вучич говори с Путин за САЩ, Европа, Косово, газ, сръбската армия и света

Сръбският президент Александър Вучич дойде в Сочи за среща с съветския президент Владимир Путин. Преди значимата среща с съветския президент, Вучич приказва пред телевизия " Пинк ", като акцентира, " обичам Русия, Германия, Франция, Америка, само че най-вече обичам Сърбия ", оповестява " Танюг ".

" Всичко разцъфтя, градът просперира. Тогава, през 2013 година, по време на първата ни публична среща, ние говорихме за нашия дълг , останал от предходното (сръбско) държавно управление . Путин по общителен метод бе сърдит да приказва за задължения. Казах, че им плащаме - и през днешния ден приказваме за положителното ни съдействие . Гордея се с нашите връзки ", изясни Вучич, като уточни, че полемиката е за политиката и стопанската система .

" Искам да чуя каква е съветската позиция за Съединени американски щати и Европа ", разяснява той и добавя, че ще беседва с Путин за Косово, само че и за обстановката в района .
 Съединени американски щати измества Европейски Съюз от Западните Балкани и сплотява района
Съединени американски щати измества Европейски Съюз от Западните Балкани и сплотява района

" Неуспехът на Европейски Съюз да реализира консенсус е толкоз разочароващ "

" Много мога да науча от него . Ще засегнем основни проблеми за страната ни ", сподели Вучич и добави, че Сърбия прави всичко допустимо, що се отнася до газопровода .

" Ние вършим всичко допустимо, което зависи от нас. Не би трябвало да стопираме производството си . Искаме да се разширяваме, да не понижаваме газа и промишлеността си . Ще решим това с Путин ".

Вучич изясни, че основаването на система, що се отнася до военните, е бъдеща стъпка .

" Създаването на система, която ще сътвори по-силна и по-добра войска, е идната цел . Ние не сме с по-нисък статус от никого. Преди бяхме, само че през днешния ден ние сме надалеч от това. Ако погледнете нашите изтребители и самолети , ще видите, че не е същата войска, която беше преди пет години. По-добра е ", сподели Вучич, отбелязвайки, че задачата на Сърбия е да продължи да има положителни връзки с Русия .

" Дойдох тук като честен човек, уверен в другарството на Русия с нас . Съвестта ми е безпределно ясна по всеки въпрос. Аз съм президент на Сърбия, обичам Русия, Германия, Франция, Америка, само че най-вече обичам Сърбия ".

Срещата на сръбския президент с съветския водач в резиденцията му в Сочи е тяхната 17-та среща и трета за година .
 Кремъл убеждава, че шпионски скандал няма да повлияе на връзките с Белград Обновена
Кремъл убеждава, че шпионски скандал няма да повлияе на връзките с Белград

Сърбия: Бихте се изумили какъв брой постоянно се случва в Белград и други градове по света

Основни тематики са и двустранното съдействие сред двете страни , актуалната обстановка в Косово и Метохия и методът за разрешаване на казуса , а защото визитата на Вучич идва скоро след аферата " съветски разузнавач ", това сигурно е една от тематиките за диалог сред двамата президенти.

" Надявам се да имам добра среща с съветския президент Владимир Путин. Това е извънредно значима среща за Сърбия , тъй като ще обсъдим всички основни въпроси като Косово и Метохия, района, двустранното съдействие, ще забележим какво е мнението на президента Путин като цяло политическа обстановка в Европа, Евразия и целия свят ".

Той акцентира, че за Сърбия е извънредно значимо да разиска двустранното съдействие и подобряването на търговията . " Нека да забележим по какъв начин и по какъв метод можем да подобрим търговията си ". Той добави, че значима част от диалозите ще бъде отдадена на съдействието в региона на подобряването на железопътната мрежа в Сърбия.

Коментирайки обстоятелството, че визитата в Русия идва след аферата " съветски разузнавач ", Вучич сподели, че е затворил този въпрос в диалог с съветския дипломат в Сърбия Александър Боцан Харченко.

Голям видео лъч е подложен в центъра на Сочи преди срещата сред двамата президенти - като подарък от нашата диаспора в чест на Вучич. Наред с посланието " Братя вечно ", на екрана се демонстрират знамената на Сърбия и Русия, както и фотоси на Вучич и Путин .
 Дачич: Сърбите са срещу участие в НАТО
Дачич: Сърбите са срещу участие в НАТО

Що се отнася до участие в НАТО, Сърбия има доста ясна позиция тук

Сръбският водач Александър Вучич съобщи, че с траната му няма да купува оръжие от Русия и ще построи свои лични системи и въоръжени сили , оповестява " Балкан инсайт ".

" Решихме през днешния ден. Разговарях със (сръбския министър на отбраната) Вулин и (началника на Генералния щаб на сръбските въоръжени сили) Мосилович. Ще продължим с спомагателни военни промени и ще създадем армията си по-бърза (по отношение на време за реакция )... д ори ще спрем да купуваме оръжие , само че ще разработим цялостна система за защита по образован метод и ще бъдем по-силни от през днешния ден ".

Коментарът му е откакто западните държавни управления и по-конкретно Съединени американски щати подлагаха на критика военните покупко-продажби на Сърбия с Русия . Наскоро Томас Заржецки, заместник-помощник-секретар на Държавния департамент на Съединени американски щати по въпросите за неразпространението, налагането на наказания и районните въпроси, посети Сърбия .

Служителят не направи изказвания, само че медии оповестиха, че той е концентриран върху военното съдействие сред Сърбия и Русия .

Междувременно сръбският дипломат в Москва Мирослав Лазански съобщи, че Белград е желал да купи съветската ракетна система С-400 , само че това се оказва прекомерно скъпо за Сърбия .
 Грушко: Западът желае Балканите за сцена на геополитическа битка
Грушко: Западът желае Балканите за сцена на геополитическа битка

Русия ще продължава да работи с всички страни от региона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР