Сръбският министър на отбраната Александър Вулин заяви, че обявеното от

...
Сръбският министър на отбраната Александър Вулин заяви, че обявеното от
Коментари Харесай

Създаването на велика Албания е опасно за целия регион, предупреди сръбският министър на отбраната

Сръбският министър на защитата Александър Вулин съобщи, че оповестеното от албанския министър на диаспората Пандели Майко унищожаване на границата сред Албания и Косово от 1 януари следващата година приказва за териториални искания на Албания към част от сръбската територия, съобщи Танюг.

"Опасността от велика Албания дестабилизира целия район ", сподели Вулин и добави, че никой не би трябвало да се заблуждава, че "велика Албания ще се спре единствено на територията на Сърбия ". Всички страни на Балканите имат учредения да се тревожат от такова държание, сподели Вулин и добави, че чака от интернационалната общественост да даде на представителите на Албания ясно да схванат, че идята за "велика Албания " е неприемлива.

Друг сръбски министър, Ненад Попович счита, че Сърбия би трябвало да изиска от Албания да отдръпна решението, което разрешава унищожаване на границата сред Албания и Косово, а в случай че Албания не го стори, Белград да отдръпна посланика си от Тирана и да преразгледа бъдещето на дипломатическите си връзки с тази страна, оповестява още Танюг.

Изявлението на Майко за изтриване на границата сред Албания и Косово Попович прави оценка като "вражески акт " и като още едно от поредицата доказателства за съществуването на проект за основаване на по този начин наречената велика Албания, който стартира да се осъществя пред очите на Брюксел и цялата интернационална общественост.

Попович подсети, че доста пъти е желал албанският министър председател Еди Рама да бъде разгласен за личност нон грата в Сърбия поради, както сподели, неприятелската му политика към Сърбия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР