Сръбски стартъп S-Futur разработва алармена система за слънчеви панели, която

...
Сръбски стартъп S-Futur разработва алармена система за слънчеви панели, която
Коментари Харесай

Стартъп идея: SMS и App известяват за повреда в соларния панел 

Сръбски стартъп S-Futur създава алармена система за слънчеви панели, която да уведомява потребителите за неизправности, посредством IoS и Android приложения. За дребната компания се разбра, откакто тя завоюва RE-Hackathon в Сърбия, чиято цел за 48 часа да се откри софтуерно решение за проблеми, свързани със слънчевата сила и слънчевите централи.

Екипът на стартъпа споделя повече за прототипа пред изданието Balkan Green Energy News. Той се състои от трима студенти и един гимназист

Групата се състои от трима студенти и един гимназист - Лука Глишич, Милица Ковачич, Стефан Милкови и Симон Стефанович.

Идеята им е да се обезпечи оптимално наблюдаване на слънчевите централи и да се автоматизира процесът на разкриване на повреди.

Това значи, че се стремим да понижим загубите, като понижим времето, належащо за разкриване и поправяне на неточности “.

Задачата е да се създаде усъвършенствано софтуерно и хардуерно решение за наблюдаване и увеличение на успеваемостта на слънчевите панели.

За ефикасен мониторинг стартъпът разчита на база данни, която служи като централно вместилище на цялата нужна информация. Тази база данни съдържа подробни данни за продуктивността, производството и положението на слънчевите панели. Използването на този притежател ни разреши да проучваме исторически данни, което е от решаващо значение за усъвършенстване на работата на системата и способността за връзка с други единици, било то други системи, телефони или компютри.

Стремежът е софтуерът да поддържа еластичност и адаптивност за консолидиране с допустимо най-широка гама от електроцентрали. Като се имат поради разнообразните характерности на всяка електроцентрала, е належащо персонализиране на продукта. Той включва сензорни протоколи и хардуерни съставни елементи в сходство със спецификациите на всяка електроцентрала.

Различните спецификации изискват разнообразни датчици, хардуер и информационни протоколи, заради което се стремим нашият програмен продукт да поддържа еластичност и адаптивност, тъй че да може да се интегрира с допустимо най-широк набор от електроцентрали.

Нашата система за тревога и мониторинг непрестанно наблюдава и записва производството на електрическа сила в слънчеви електроцентрали. Низът е подредена поредност от знаци, т.е. символен вид данни. Тези данни непрестанно се изпращат до централен сървър за спомагателен разбор. Основен миг беше категоризирането и откриването на нередности, което се основава на разбор на количеството създадена електрическа енергия.

Системата е проектирана да разпознава автоматизирано отклонения от упования модел на произвеждане и продуктивност на хардуера и да генерира подобаващи предизвестия посредством уведомяване на телефона посредством SMS или посредством приложението.

Приложението работи във фонов режим, чака информация за всевъзможни промени и дава актуализации на положението в действително време отвред. Ако няма връзка с интернет, е допустимо да извършите това и посредством SMS известие.

Като цяло, основаването на този първообраз изисква задълбочено схващане на енергийните системи, еластичност за разнообразни механически условия, непрекъснато наблюдаване на продуктивността и интеграция сред софтуерни и хардуерни съставни елементи, с цел да се обезпечи оптималната успеваемост и надеждност.

S-Futur ще се концентрира върху създаването и подобряването на прототипа и си слага високи упоритости, като се стреми да достави изцяло продаваем артикул. Момчетата споделят, че към момента никой не се е интересувал от продукта им, само че са уверени, че вложителите сами ще разпознаят преимуществата му, щом схванат за него.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР