Спряно е пропускането на товарни автомобили на ГКПП Кулата-Промахон поради

...
Спряно е пропускането на товарни автомобили на ГКПП Кулата-Промахон поради
Коментари Харесай

Блокада за камиони и автобуси на Кулата и Илинден, колите трябва да са с вериги

Спряно е пропускането на товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата-Промахон заради усложнена метеорологична конюнктура и мощен снеговалеж. Ограничението е въведено тази заран от гръцките управляващи и се постанова поради почистване на пътя, оповестиха от Главна дирекция " Гранична полиция ".

Забраната е в действие от 7,30 ч. тази заран.

Снегът в региона на пункта е едвам 2 см, само че сред Серес и Солун ситуацията е по-сериозно и има риск от тапи по пътя. Около 100 км преди Игуменица има и огромно нанагорнище, като водачите признават, че в случай че не е добре разчистено, камионите няма да могат да минат елементарно

За леките коли се изискват вериги , те не се стопират, само че се предизвестяват, че в случай че нямат такива, ще бъдат спрени в региона на град Серес, който се намира на 23 км от границата.

Към 11 часа опашката преди граничния пункт беше над километър и се усилва.

От 11.00 часа гръцките гранични управляващи не позволяват и прекосяването през Граничен контролно-пропусквателен пункт Илинден на товарни коли и рейсове на гръцка територия, оповестиха за Радио " Фокус " - Пирин от Главна дирекция " Гранична полиция ". Леки коли се позволяват единствено с сложени вериги за сняг.

Заради снеговалежите в Гърция има блокирани пътища. Не работи и летище Солун.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР