Спрямо 41-год. мъж са предявени обвинения за престъпление по чл.144,

...
Спрямо 41-год. мъж са предявени обвинения за престъпление по чл.144,
Коментари Харесай

След системни закани за убийство, съдът във Варна наказа с парична гаранция бабаит

Спрямо 41-год. мъж са предявени обвинявания за закононарушение по чл.144, ал.3 от Наказателен кодекс по тази причина, че в интервала от 16 април до 10 септември тази година, при изискванията на продължавано закононарушение се заканил няколкократно на различен мъж с ликвидиране и тези заканвания би могло да възбудят състоятелен боязън от реализирането им. Предвиденото в закона наказване за сходно действие е до 6 години отнемане от независимост, оповестиха от пресслужбата на Районен съд Варна.

Съдът счете, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано съмнение за авторство на действието, само че поради  данните за съществуване на непрекъснат адрес, фамилната и трудовата му ангажираност, не съществува или е пренебрежимо ниска действителната заплаха обвинения да се укрие или да осуети следствието. 41-годишният мъж е неосъждан.          

Съдът отхвърли настояването на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за процесуална насила " задържане под стража ", като с оглед тежестта на повдигнатото обвиняване и високата социална заплаха от действието дефинира на 41-год. мъж мярка " парична гаранция ", в размер на 10000 лв..

Обжалването на определението по мярката е в 3-дневен период, като при положение на обжалване или митинг делото е планувано за разглеждане пред горната правосъдна инстанция – ВОС, за 28 септември от 13 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР