Спряха руските и беларуските атлети от участие в Параолимпийските игри

...
Спряха руските и беларуските атлети от участие в Параолимпийските игри
Коментари Харесай

Спряха руските и беларуските атлети от Параолимпийските игри

Спряха съветските и беларуските спортисти от присъединяване в Параолимпийските игри поради военната офанзива против Украйна, оповестява " Скай Нюз ". 

Международният параолимпийски комитет разгласи решението си през днешния ден, единствено 24 часа преди началото на Игрите в Пекин. На конференция президентът Андрю Парсънс сподели, че в началото уредниците са мислили за " дълготрайното здраве и оцеляване на параолимпийското придвижване ". " Оттогава обаче много други тимове се свързаха с нас, заплашвайки се да не се състезават, в случай че на съветски и беларуски спортисти бъде позволено да вземат участие ", сподели той.

" Позовавайки се на опасения за сигурността и сигурността и желанието да се резервира " духа на честната игра ", той сподели, че комитетът е променил позицията си.

" За да запазим целостта на тези игри и сигурността на всички участници, ние взехме решение да откажем поръчките на спортисти Русия и Беларус ", добави той.

В сряда комисията разгласи, че ще разреши на съветски и беларуски спортисти да се състезават на Игрите, които се откриват в петък, само че единствено като неутрални спортисти с отстранени цветове, флагове и други национални знаци. Решението провокира незабавна рецензия.

Превод: " Петел "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР