Спрете да се занимавате с партийния интерес, а се заемете

...
Спрете да се занимавате с партийния интерес, а се заемете
Коментари Харесай

Заемете се с дневния ред на хората, а не с  партийните си интереси

Спрете да се занимавате с партийния интерес, а се заемете с дневния ред на хората, освен с прехвърлянето на папки с мандати. Парламентът да се заеме с това, за което беше определен от народа – проблемите на българските жители.

Това съобщи ръководителят на парламентарната група „ Изправи се! Мутри вън! “ Мая Манолова на брифинг за конституционната процедура по връчването на втория мандат.

Тя добави, че връчването на мандата е работа на президента и на водачите на двете най-големи партии. " Народното събрание да се заеме със прекъсването на повишението на цените на парното, тока и водата, което е в ход, ограниченията в поддръжка на бизнеса, подобряването на приходите, прибавянето на 50 лева към пенсиите, поддръжката за персоналната помощ към хората с увреждания, Закона за частния банкрут, озаптяването на колекторите и монополите. Да бъде прегледан също Планът за възобновяване и резистентност и да се понижат заплатите на народните представители до една междинна работна заплата от 1400 лева ", предложи Манолова.

" Заявили сме поддръжка за кабинет на смяната, образуван по предложение на някоя от партиите " Демократична България " и " ИТН " - демократичните субекти, с които имаме общи цели, какъвто беше и вотът на хората ", добави Манолова.

" Решението на кого да е връчен третият мандат е на президента. Не е разумно да го връчи на най-малката парламентарна група. Можем да носим отговорност и сме работливи и дейни, само че не е обикновено по-големите да се скрият зад тила на най-малкия. Неговото решение би следвало да е съобразено с вота на българския народ ", безапелационна бе тя.

ИМВ ще настоява и в сряда да се включат в програмата на Народното събрание Законът за персоналната помощ, поддръжката за самоосигуряващите се лица и за семействата, поддръжката за пенсионерите. " Настояваме за чуване на КЕВР от Народното събрание поради желаното нарастване на парното с до 138 %, а на тока – с до 3 % и на водата, което следва ", подчерта Манолова.

На въпрос за мораториума върху дейности на държавни органи тя съобщи, че решението е съобразено с правните правила и с досегашната конституционна процедура. " Искането за включване на движимо имущество в мораториума е от депутат на ГЕРБ. Сега виждам, че са обезпокоени от този текст ", сподели още Манолова.

Тя добави, че за пет пленарни дни от „ Изправи се! Мутри вън! “ са внесли 15 плана на закони и решения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР