Справедливостта възтържествува и поредната неоснователна заповед на бившия министър на

...
Справедливостта възтържествува и поредната неоснователна заповед на бившия министър на
Коментари Харесай

АФБ: След месеци на безобразия от Р. Василев беше отменено още едно от неадекватните му решения

„ Справедливостта спечелва и следващата неоснователна заповед на някогашния министър на спорта Радостин Василев падна. След  месеци на безобразия, освен в автомобилния спорт, от страна на някогашния министър Радостин Василев още едно от несъответстващите му решения бе анулирано ”, пишат в позиция до медиите от Автомобилната Федерация на България.

„ Заповедта за издаване на лиценз на БФАС бе анулирана от министъра на спорта Весела Лечева. Това бе разумно деяние, откакто преди съвсем два месеца със свои  решения Административния съд и Върховния административен съд стопираха осъществяването на заповедите за лишаване на лиценза на Автомобилна Федерация на България и даването на лиценз на БФАС. От Министерство на младежта и спорта желаеха формален отговор от Международната автомобилна федерация /FIA/  за носителя на правата за осъществяване на автомобилни надпревари у нас и в отговор бе доказано, че права във FIA има единствено Автомобилната Федерация на България. Това значи, че лиценза на БФАС е нелегално публикуван в нарушаване на член 21, алинея 1, т. 6 от Закона за Спорта. За разлика от Радостин Василев, човек без концепция за спорта,  Весела Лечева е човек от спорта и остави БФАС да си проведат плануваните надпревари,  макар правосъдните решения и писмото от FIA ”, декларират от АФБ.

И пишат още: „ Във вчерашния ден министър Лечева анулира заповед № РД-10-2/13.07.2022 на предшественика си Радостин Василев за издаване на лиценз на БФАС и върна лиценза на Автомобилната Федерация на България.  Така завърши една петмесечна сага, която нанесе съществени вреди на автомобилния спорт. И всичко това без никакво правно съображение, сътворено от правист, което допуска човек на закона, прецизно съблюдаващ правото.  Но очевидно законът не е в целите на ексминистъра видно от информацията от чиновниците в ММС, които настояват, че  Василев се е разпоредил да се „ вдигнат на трупчета “ всички тъжби постъпили в ММС по двете заповеди. Съдът ги изиска служебно и макар забавянето, те бяха прегледани. Също незаконосъбразно някогашния министър разпореди заличаването на 55 клуба от регистъра на ММС, с което проваля тяхната активност и заложени мероприятия. И както нормално „ юриста “  Василев търси виновността в съда, „ който бил на мафията “ а не в незаконосъобразните си дейности и дребно мишкуване.

С дейностите си Радостин Василев съумя да провали автомобилния сезон и българските водачи главно се състезаваха в чужбина. Много обичайни събития и надпревари пропаднаха и клубовете с техните състезатели ще си търсят правата по правосъден път. Настоящата обстановка обаче обърква състезатели, спонсори и уредници и ще са нужни най-малко две години спортът да влезе още веднъж в темп. Видно ексминистър Василев, във всички тези дейности не е зачел буквата на закона, а развява лозунга „ Борим се с мафията “, като в тази „ битка ” очевидно правото е последната грижа на  Радостин Василев. Но, сигурно, във всички негови дейности главната му цел е да  обслужва  персонални ползи на някогашния консултант на Кирил Петков по спортните въпроси Димитър Илиев. Тежка е и задачата на министър Весела Лечева, която би трябвало да ревизира всички останали решения на предшественика си и да успокои спортната общественост ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР