СПостановление на Министерския съвет бяха одобрени допълнителни разходи по бюджета

...
СПостановление на Министерския съвет бяха одобрени допълнителни разходи по бюджета
Коментари Харесай

МЗ отделя 4,6 млн. за заплати на работещите в Спешна помощ и в РЗИ

СПостановление на Министерския съвет бяха утвърдени спомагателни разноски по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2022 година в размер на 4 616 700 лева Средствата са предопределени за увеличение на разноските за личен състав в районните здравни инспекции – с 1 216 700 лева и в центровете за незабавна здравна помощ – с 3 400 000 лева

Предложението на министъра на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев за обезпечаване на спомагателни разноски по бюджета на Министерството на здравеопазването е съобразено с непрестанно увеличаващия се размер от медицински и здравни действия, осъществявани от РЗИ и ЦСМП, с нуждата от превъзмогване дефицита на дипломиран и стимулиран личен състав, както и с тази – да бъде открита дълготрайна отплата за получаваните по време на изключителната епидемиологична конюнктура спомагателни хонорари за чиновниците, директно ангажирани с попречване разпространяването на COVID-19.

До месец юни 2022 година, включително, Министерството на здравеопазването изплащаше спомагателните хонорари на чиновниците на центровете за незабавна здравна помощ и районните здравни инспекции, работещи при неподходящи условия.

Предвидените средства за районните здравни инспекции са за нарастване на възнагражденията на всички чиновници, считано от 1 декември 2022 година, в размер до 30%. Осигурена е и резистентност на нарастването за идващите бюджетни години.

Увеличаването на разноските за личен състав в ЦСМП цели да се усилят главните заплати на чиновниците, считано от 1 декември т. година, като се обезпечи резистентност на получаваните през последните три месеца спомагателни хонорари за поддръжка на работещите в центровете за незабавна здравна помощ, директно ангажирани с действия по попречване разпространяването на COVID-19 и други заразни заболявания с епидемиологичен капацитет на разпространяване. Увеличението на разноските за личен състав в ЦСМП също е обезпечено и за идващите бюджетни години.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР