Способността за проектиране – да се създават артефакти, които отговарят

...
Способността за проектиране – да се създават артефакти, които отговарят
Коментари Харесай

Китайски изкуствен интелект само за 5 часа самостоятелно разработи централен процесор

Способността за планиране – да се основават артефакти, които дават отговор на дадени условия и извършват избрани функционалности – отличава хората от животните и машините. Поне до момента. Счита се, че без тази дарба интелигентните машини не могат да конструират каквото и да било сами без човешка помощ. Въпреки това, основан в Китай изкуствен интелект съумява независимо да проектира процесор. Да, към този момент той не е от най-производителните, само че работи и задачата му е лишила единствено 5 часа. Това е към 1000 пъти по-бързо, в сравнение с е належащо на екип от хора-инженери.

Въпреки че машините с изкуствен интелект към този момент показват способността си да проектират нови материали, протеини и компютърни стратегии, региона за решение на проблеми при основаването на такива обекти е относително дребна, тъй че въпросът „ Могат ли машините да проектират като хората? “ остава открит. За да изследва границите на опциите на изкуствения разсъдък, екип от експерти от редица институти на Китайската академия на науките стартира план за обучаване на изкуствен интелект на уменията за планиране на процесори. По-конкретно, той си е сложил за цел да проектира нещо потребно за самия себе си – централния процесор, мозъка на компютъра, един от най-сложните софтуерни обекти, основани от хората.

На новия китайски AI се е наложило да генерира систематичната двоична логичност, показан във тип на Binary Speculation Diagram (BSD). Изкуственият разсъдък не е получил даже и един ред програмен код, като всичката работа се базира на външни наблюдения.

За мониторинг на точността и успеваемостта са употребявани принадлежности за оценка, основани на метода Монте Карло и дистанцията сред булевите вектори, написа The Verge.

Резултатът е процесор, основан на архитектурата RISC-V. Тестовете демонстрираха, че той поддържа всички операционни системи основани на Linux дистрибуциите. Производителността му е на равнището на процесора Intel 80486SX – четвъртото потомство чипове, което се използваше в персоналните компютри от 90-те години на предишния век.

Но най-важното е, че цикълът на създаване, както оповестяват китайските специалисти и медии, е лишил към хиляда пъти по-малко време – единствено пет часа. Това е един напълно нов метод, който може да бъде доста модернизиран благодарение на в допълнение образование на новия китайски изкуствен интелект.

„ Това е първият в света централен процесор, планиран от изкуствен интелект. Той уголемява границите на машинния дизайн и е неоспоримо доказателство за способността на ИИ да проектира наедно с хората “, пишат създателите. „ Показахме също, че нашият метод ни дава опция да стартираме от нулата освен общата архитектура на декор Нойман, само че и по-фината оптимизация на архитектурата, което хвърля светлина върху независимото развиване на машините “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР