Способността ви да общувате ефективно с вашите служители е ключът

...
Способността ви да общувате ефективно с вашите служители е ключът
Коментари Харесай

Питай, каквото искаш!

Способността ви да поддържате връзка дейно с вашите чиновници е ключът към триумфа ви като водач. Това са 9 изречения, с които сполучливите водачи стимулират своите чиновници да дават най-хубавото от себе си в работата.
1. „ Имам положителни и неприятни вести “
Питате се, по какъв начин тази фраза би могла да подейства мотивиращо на който и да е било? Работили ли сте в миналото в екип, чиито водач е криел значима информация от своите чиновници и е пазел в загадка неприятните вести? Ефективните водачи вършат тъкмо противоположното. Те се стараят постоянно да споделят истината и да изясняват аргументите и вероятните последици от всяко свое решение. Фактът, че водачът на екипа може намерено и откровено да приказва както за положителните, по този начин и за неприятните вести, способства за построяването на взаимно доверие сред ръководителя и неговите чиновници.
2. „ В момента се случва следното. Това значи за теб…. “
Хората желаят да знаят в каква позиция се намират във всеки миг от своя живот. Те желаят да се усещат в сигурност и да бъдат сигурни, че водачът им пази техните ползи. Когато в работата изникне нещо непредвидено, като да вземем за пример някаква непредвидена смяна в посоката на бизнеса, умните водачи поддържат мотивацията на своите чиновници като им показват една положителна, само че в същото време с това изцяло реалистична, картина на протичащото се, която да ги успокои и да им помогне да схванат по-добре обстановката, вместо да ги оставят да си показват апокалиптичен сюжети, който внася спомагателна суматоха и неустановеност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР