Спортното министерство работи по план за възстановяване на ледената пързалка

...
Спортното министерство работи по план за възстановяване на ледената пързалка
Коментари Харесай

Спортното министерство иска да възстанови ледената пързалка "Юнак" в София

Спортното министерство работи по проект за възобновяване на ледената пързалка " Юнак " в София, сподели министърът Красен Кралев. По думите му се чака позволение от Столичната община.

" Планираме да разработим и да стартираме построяването или по-скоро възобновяване на ледената пързалка на " Юнак ". Още не мога да ви кажа какъв брой скоро ще успеем. В момента се вършат диалози с общината, с цел да получим позволение да сложим ледена пързалка ", съобщи Кралев при откриването на " Асикс сцена ". Той не уточни детайлности към концепцията.

Стадион " Юнак " от години е наобиколен с огради, безстопанствен и не се употребява.

Представеният в средата на юли обстоен организационен проект за Борисовата градина планува възобновяване на стадион " Юнак ". Планът към момента не е одобрен.

" Със зимните спортове сега изоставаме. Но непрекъснато се вършат неща. Виждате, Зимният замък е в едно положение, което не може да се употребява за тренировки ", продължи Кралев.

Ремонтът на оборудването стартира неотдавна, като първичната информация беше, че ще бъдат вложени 4 млн. лв.. Министърът предизвести, че ще има закъснение поради съобразяването с графика за тренировки.

" Ще видите след два-три месеца с 4-5 милиона какво сме създали. Ще бъде положително място за подготовка. Малко ще се разтегли срокът за реорганизация ", уточни Кралев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР