Спортният ни министър Радостин Василев коментира решението за смяната на

...
Спортният ни министър Радостин Василев коментира решението за смяната на
Коментари Харесай

Министър Василев за рокадите в тотото: Не съм длъжен да давам мотиви

Спортният ни министър Радостин Василев разяснява решението за промяната на ръководстото на Българския състезателен тотализатор.

"Не съм задължен да давам претекстове. Законът за обществените предприятия ми дава опция като министър да приключвам това мандатно правно отношение предварително. Това и върша. Такова е желанието на сътрудниците, не пожелаха да се разделим по взаимно единодушие и ще бъде с едностранен акт на Министъра ", призна Василев.

"Разговаряхме по всички вероятни разновидности, само че дружно стигнахме до извода, че ще се случи едностранно. Аз не съм Съд. Доколкото разбрах, заявиха, че няма да апелират. Все отново това е тяхно право. "

"Така съм решил. Аз съм принципал на това сдружение и считам, че бих могъл да подкрепям по-добра връзка с управление, което съм назначил и не е политизирано. Предпочитам да съм в по-тесен контакт в сдружението. Новият началник ще бъде разгласен публично. Ще продължим връзка с изпълнителния шеф, прекомерно допустимо е той да остане в самия тотализатор. Няма скандал тук. "

"Най-важно е какво чака управлението на спортния тотализатор. Аз чакам облаги, естествено - търговски резултати. Тепърва ще се прави счетоводен, стопански и финансов разбор, с цел да няма спекулации. Аз работя единствено със счетоводни данни, избирам да разясня, когато е изработен самостоятелен одит. Аз съм принципал, само че съм отвън системата и не мога да надникна. Не че ми е отхвърлен достъп, само че за по-голяма сигурност персонално съм се заел с БСТ. "

"Законовите оферти за промени ще бъдат разисквани от адвокати, които ще ми обяснят по какъв начин да създадем по този начин, че самият тотализатор да работи свободно и на по-голяма пазарна територия. Ще направя всичко належащо, с цел да може това сдружение да осъществя облага, която му се поставя като монополист на пазара. Не знам за какво някой е приказвал за либерализация на пазара - това са измислици и неистини ", добави Министъра.

"Нищо не желая и нищо не подлагам на въпрос. Аз ще възложа със заповед да бъде изработен самостоятелен одит. Това е обществено сдружение. Нито подлагам под подозрение. Просто би трябвало да видя всички контракти, тъй като повярвайте ми, счетоводните доклади в края на годината могат да бъдат много разнообразни от действителното положение. Тепърва ще разберем ", приключи Василев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР