Спортният министър Радостин Василев назначи нова управа на Българския спортен

...
Спортният министър Радостин Василев назначи нова управа на Българския спортен
Коментари Харесай

Спортният министър назначи нова управа на тотото, единият е депутат от ИТН

Спортният министър Радостин Василев назначи нова администрация на Българския състезателен тотализатор, написа в “ Труд “. Изпълнителният шеф Любомир Петров и членовете на управителния съвет Гошо Гинчев и Христо Йовов са освободени със ЗАПОВЕД-ПРОТОКОЛ № РД 09-52/ 21.01.2022 година, на съображение член 8т.19 а от Закона за физическото образование и спорт, член 13, алинея 5 от Закона за хазарта и по отношение на писмо № 04-07/14.01.2022 година от министъра на финансите, Радостин Василев подреди да бъдат освободени Любомир Стефанов Петров, Гошо Петков Гинчев и Христо Георгиев Йовов. На тяхно място са назначени Георгий Султанов, Росен Иванов и Александър Тодоров. Последният е сегашен народен представител от Има Такъв Народ, което е в прорез със Закона за правната помощ, а той гласи, че тези лица не би трябвало да заемат висша обществена служба.

Министърът по този начин и не разгласи причините си, тъй като освобождава управлението на тотализатора, като наруши Закона за обществените предприятия и методите за освобождение на членове на Държавни сдружения.

„ Не съм задължен да давам претекстове, по този начин съм решил – сподели Василев пред медиите на 17 януари. - Аз съм принципал на това сдружение и считам, че бих могъл да подкрепям по-добра връзка с управление, което съм назначил и не е политизирано. Предпочитам да съм в по-тесен контакт с сдружението. “

Досегашното администрация ръководеше тотото близо 2 година, през които сдружението е на облага, демонстрира статистиката.

„ Когато постъпих в тотализатора, имаше налични 4 милиона лв., в този момент има близо 49 млн. - заявява Любомир Петров пред медиите на 17 януари. - Общата облага за 2021-а е 53 милиона лв.. “

Преди ден тотализаторът разгласява и данни за приходите и разноските за последните 5 години, по този начин през 2017-а те са 149 млн., а през 2021-а към този момент са 288 млн. Същевременно разноските за личен състав са понижени от 11 на 9 %.

Въпреки всички правни нарушавания, промяната е на разположение. Остава в понеделник още веднъж да станем очевидци по какъв начин „ изчегъртването “ продължава, а ориста на родното „ Тото “, неразбираема, написа в умозаключение изданието.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР