Спортният министър проговори за корупционния скандал в неговото ведомство.Има човек,

...
Спортният министър проговори за корупционния скандал в неговото ведомство.Има човек,
Коментари Харесай

Димитър Илиев: Въвеждаме драконови мерки в спортното министерство

Спортният министър проговори за корупционния скандал в неговото ведомство.

Има човек, взел рушвет, той е арестуван. Води се следствие в миг. Работил е като основен специалист. Това съобщи спортният министър Димитър Илиев в ефира на Нова телевизия.

„ Бях сюрпризиран с новината на летището в Истанбул, когато се прибирахме от Азербайджан. Ние не толерираме корупцията, и в случай че някой си е разрешил да се изкуши, тези неща към този момент няма да са вероятни и ще се понесат последици ”, разяснява той.

По думите му всеки, който работи в Министерството на младежта и спорта, би трябвало да пази положителното име на министерството. „ Трябва да почистим името на спорта, вкарваме драконови ограничения. Ще разпишем нови правила в договорите за финансиране за цялостна бистрота и отчетност за разходването на обществените средства. Все отново това са пари на данъкоплатците. ”

Той е изискал повече информация по случая от прокуратурата. Министърът посочи, че познава задържаните. „ В първия ми работен ден минах през всички стаи, с цел да се срещна с екипа. Не съм ги познавал преди да стана министър. ”

„ Бъдете сигурни, служителят, заловен с парите, ще бъде отхвърлен още на следващия ден. По закон, с цел да бъде уволнен дисциплинарно, би трябвало да има решение на съда или прокуратурата. Със сигурност този човек няма да се върне повече в ММС ”, акцентира още той, написа novini.bg.

„ Важно ми е да работя почтено, транспарантно и намерено, защитавайки публичния интерес, осигурявайки най-хубавите условия за спортистите ”, сподели още министърът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР