Спортният министър Красен Кралев смята, че със закупуването на емблемата

...
Спортният министър Красен Кралев смята, че със закупуването на емблемата
Коментари Харесай

Красен Кралев: Собствениците на ЦСКА изпълниха моралния си ангажимент

Спортният министър Красен Кралев счита, че със закупуването на емблемата притежателите на елитния ЦСКА са изпълнили моралния си дълг и са спазили обещанието към почитателите на " алените ".

" Случаят с ЦСКА е проблем, който не е под нашата пълномощия, само че е честен ангажимент, който притежателите на клуба поеха към почитателите и страната и го извършиха. Имаше съществени отговорности към Национална агенция за приходите и други вложители. Това е честен акт и всички почитатели на ЦСКА го утвърждават, а през днешния ден синдикът удостовери, че сумата е била получена. Няма драма с ЦСКА, тимът си има бюджет, взе участие сполучливо в Първа лига и в евротурнирите. Собствениците на ЦСКА поеха този ангажимент към България и го извършиха ", съобщи Кралев в студиото на предаването " Лице в лице " по Би Ти Ви.

Кралев разяснява и желанието на страната ни да одобри зимните юношески олимпийски игри през 2024 година Според него възможностите на страната ни са огромни, като част от нужните 30-40 млн. евро за оперативни разноски ще бъдат обезпечени от Международния олимпийски комитет (МОК).

" Имаме огромни шансове за домакинство на тези игри, изключително след сполучливото осъществяване на трите международни шампионати, които започнаха в границите на седмица. Получихме положителна оценка от интернационалните наблюдаващи и президенти на интернационалните федерации. Лично Томас Бах изрече възхищението си. Фактически той ни предложи за вдигнем кандидатурата си. Имаме доста симпатизанти, които ще ни подрепят в този план. Част от нужните към 40 млн. евро за оперативни средства ще бъдат обезпечени от МОК ", сподели министърът.

Кралев добави, че едно такова домакинство ще способства за развиването на зимните спортове и зимния туризъм в България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР