Спортният министър Красен Кралев коментира, че лично премиерът на Републиката

...
Спортният министър Красен Кралев коментира, че лично премиерът на Републиката
Коментари Харесай

Кралев: Премиерът поиска Левски – ЦСКА да завършва в светлата част на деня

Спортният министър Красен Кралев разяснява, че персонално министър председателят на Републиката Бойко Борисов му е сложил задачата идните дербита сред Левски и ЦСКА да приключват в светлата част от деня. Както е известно, първите две срещи (на 11 и 18 април) ще бъдат с начален 18.00, вместо 19.00 и 20.00 часа, а третият дуел (на 25 април) остава по стратегия от 18.30 часа.

„ Вчера на срещата не е било реализирано единодушие за началния час. Ръководствата и почитателите не са поискали да се съобразят с наредбата и това предпочитание да бъде взето под внимание тяхното мнение. Затова през днешния ден получих задачата от премиера Бойко Борисов мачовете да приключват в светлата част и трябваше да помоля БФС да спомага несъгласието да бъде позволено. Всички реагираха бързо и всичко бе решено. Мнението на клубовете и почитателите е значимо, само че най-важно е спазването на разпоредбите за публичния ред и спокойствието на всички жители “, съобщи Кралев на особено проведен брифинг.

„ Ние желаеме да осигурим спокойствието на всички жители в столицата. Да не забравяме, че сме ръководител на Европейски Съюз. Има безчет мероприятия. Първите две дербита са в сряда час пик. Ще бъде затруднено придвижването. При всички положения ще бъде затруднено и придвижването и на градския превоз. Очакват се към 30 хиляди души. Стадионът е в центъра. Зрителите не се телепортират. За нас мачът не е единствено преди първия съдийски сигнал. Взе се решение Левски -ЦСКА са се играе в светлата част на деня и ние желаеме да съблюдаваме това. Хвърляме запас голям да осигурим спокойствието на всички жители и посетители на столицата. Благодарим за разбирането от всички. Надявам се всичко да бъде наред ", комисар Антон Златанов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР