Спортният лиценз на БФС е вън от опасност, след като

...
Спортният лиценз на БФС е вън от опасност, след като
Коментари Харесай

Спортният лиценз на БФС е вън от опасност, прие бюджета за следващите 5 години

Спортният лиценз на БФС е вън от заплаха, откакто делегатите на Десетия конгрес одобриха през днешния ден бюджет за идващите пет години. Това стана с съвсем цялостно единогласие при петте вота, съобщи БНР.

Всяка една от идните години - 2022, 2023, 2024, 2025 и 2026-а, беше прегледана настрана и гласувана сама по себе си. Не повече от четирима делегати даваха избор като въздържали се, а постоянно единствено един беше срещу.

 

" Бюджетът е постоянен – финансово постоянен, даже без поддръжката на страната. Бюджетът е признат за четири години и е сред 19 млн. и 19 млн и 200 хиляди. Всички гарнитури са обезпечени. Всичко, което би трябвало да прави една федерация, го вършим, и то при условия на рецесия, пандемия и война. Днес имаше 435 делегата – никой не стачкува. Протестите на почитателите са платени и всички знаете от кого. Не футболният съюз е отговорен за положението на въпросните клубове, а ръководството на техните клубове. Това разцепление идва от една група младежи, които са решили, че непременно би трябвало да поемат властта ", съобщи Борислав Михайлов.

 

Но за отразяващите форума публицисти бюджетът не стана явен, защото още през цялото време беше оповестено, че данните ще се виждат за всяка година на мониторите пред тях, само че това не се случи.

 

Отделно, Конгресът даде пълномощия на Изпълнителния комитет да прави корекции на финансовата рамка по години в идващия петгодишен интервал, като за това 392 клуба гласоподаваха За, 1 беше срещу, а 3 се въздържаха.

 

Както е известно, спортният министър Радостин Василев няколко пъти предизвести, че няма да се колебае в предприемането на ограничения за прекъсването на активността на БФС, в случай че не бъде утвърден бюджета на централата. С одобряването му през днешния ден заплахата от лишаване на лиценза на БФС по тази точка отпада.

 

Снимка: БГНЕС

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР