Спортният директор на ЦСКА-София Кристиано Джарета засегна редица въпроси, свързани

...
Спортният директор на ЦСКА-София Кристиано Джарета засегна редица въпроси, свързани
Коментари Харесай

Спортният директор на ЦСКА-София обясни върху какво трябва да работи клубът

Спортният шеф на ЦСКА-София Кристиано Джарета засегна редица въпроси, свързани с клуба. Италианецът бе назначен преди 5 месеца и разяснява първите си усещания от ЦСКА-София.

“В началото прекарвах съвсем цялото си време в опит да схвана какво се случва към мен като организация и екип. Останах прелестно сюрпризиран от ЦСКА. Видях много неща, които се вършат вярно. И някои, които би трябвало да подобрим, най-много откъм организация. Откъм техническа страна сме добре. Но има какво да се усъвършенства “, съобщи пред “Тема Спорт” Джарета.

“Едно от нещата, които е уместно да изработим, е план по какъв начин да развиваме футболистите, изключително младите. И тук приказвам освен за наложителните тренировки, само че и самостоятелно - отвън формалното им време с тима. Под развиване имам поради доста детайли, като да вземем за пример игра с десния и левия крайник, с глава и други сходни.

Опитните състезатели също би трябвало да имат устрема да се усъвършенстват. Това, че си по-възрастен, не значи, че няма какво да научиш. Професионалният състезател не трябва да изразходва единствено час-два дневно за футбола. Необходимо му е повече време. И по тази причина след тренировките всеки би трябвало да организира още едно самостоятелно занятие в някаква съответна област”, продължи Джарета.

На въпрос дали вижда нрав измежду играчите да поставят подобен ексклузивен труд, италианецът отговори:.”Засега не. За жал не го видях при своето идване. Но това е подобен проблем и в Италия”.

“Най-важният капитал на клуб като ЦСКА са играчите. Ако искаш да увеличиш приходите си, би трябвало да работиш върху футболистите. Да инвестираш дребна сума в млад състезател и по-късно да го развиеш. Защото след това може да го продадеш на облага и надлежно да събереш стабилен капитал. Това в действителност е най-хубавият метод да печелиш в страна като България, където няма доста източници на доходи - нито от билети, нито от тв права. Ние се гордеем, че имаме доста последователи, само че не можем да кажем, че огромна част от тях идват на стадиона “, регистрира Джарета.
efbet Лига 1 кръг, петък 12 юли  ЦСКА-София 2:2краен резулат  Етър
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР