Спортният директор на ЦСКА-София Кристиано Джарета коментира подновяването на първенството

...
Спортният директор на ЦСКА-София Кристиано Джарета коментира подновяването на първенството
Коментари Харесай

Кристиано Джарета: Ако бях играч щях да се притеснявам

Спортният шеф на ЦСКА-София Кристиано Джарета разяснява подновяването на шампионата в България и сподели, че сподели, че мачовете до края ще бъдат " просто игри ", а не същински футбол.

" Ще има единствено към седмица сред сегашния и идващия шампионат. Това ще бъде сериозно за професионалните футболисти, защото се притеснявам, че ще има много контузени футболисти. До колкото слушам след първите мачове в Германия има към 15 мускулни контузии. Индивидуалните подготвителни сесии не могат да се съпоставят с груповите тренировки. Стискаме палци, тъй като ще ни е необходим доста шанс ", сподели Джарета в изявление за радио TMW Radio.

Той съобщи, че към момента няма визия по кое време и по какъв начин ще се отвори и затвори трансферния пазар. " Не мисля, че старите дати ще се запазят. Ще имаме време да сглобим тимовете, само че съгласно мен ще е нужно повече въображение и работа с евентуално по-нисък бюджет. В България огромната пауза е през зимата, а не през лятото, тъй че мисля, че от тази позиция няма да бъде проблем ", добави италианецът.

Шефът на " алените " разяснява и първите два позитивни случаи, които бяха регистрирани в България. " Истински спор по отношение на повече инфектирани не е започвал. Всички бяхме тествани преди възобновяването на тренировките. Имаше единствено два позитивни случая измежду всички. Като цяло в България цифрите са ниски, затвориха всичко от 10 март. Днес казусът какво да вършим с първите инфектирани към момента не поражда, само че имам схващането, че футболистът би бил изолиран, подложен в карантина, само че шампионата ще продължи ", сподели Джарета.

Той не пожела да даде прогнози по кое време ще бъдат отворени стадионите за почитатели и призна, че в случай че е бил настоящ футболист би се тормозил на терена. " Ще има напрежение. Това е ясно. Дори за играчите, които са изложени на физически риск. Ако бях състезател щях да се тормозя. Вероятно мнозина ще мислят за това, когато са на терена. Ако бяхме в пауза сред шампионатите евентуално нямаше да подновим толкоз бързо, само че в този момент ни трябват парите от телевизионните права, а и мислим за хората, които гравитират към системата. Необходими са гаранции, с цел да рискуваме минимум. Виждането на игра като тази е подигравка - наподобява на другарски мач, няма аудитория, даже интензитета ще е друг. Това не е футбол. Това са единствено игри, а не футбол, в подтекста на цялостното схващане на думата - цялостни игрища, хора, които ядат сандвичи и пият бира. Това е футболът. Той желае своята част, а в този момент такава няма ", добави Джарета.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР