Спортният директор на Байерн (Мюнхен) Кристоф Фройнд каза, че клубът

...
Спортният директор на Байерн (Мюнхен) Кристоф Фройнд каза, че клубът
Коментари Харесай

В Байерн търсят причината за многото контузии през сезона

Спортният шеф на Байерн (Мюнхен) Кристоф Фройнд сподели, че клубът се пробва да разбере за какво са получили толкоз доста мускулни пострадвания този сезон, откакто крилото Кингсли Коман стана следващата  жертва на подобен вид контузия. Баварците към този момент означават 20 мускулни травми през този сезон и насилствената промяна на Коман през вчерашния ден при успеха с 2:0 над Кьолн напрактика лимитира още повече групата за реванша против Арсенал от четвъртфиналите в Шампионската лига. Другото крило Серж Гнабри също няма да играе в опита на отбора да се класира на полуфинал след 2:2 в първата среща.

" За страдание, по този начин е през целия сезон. Имаме извънредно огромен брой пострадвания, мускулни пострадвания ", сподели Фройнд пред кореспонденти. Този проблем се разисква вътре в клуба, с цел да забележим каква може да е повода. Ситуацията не е добра. Целта, несъмнено, е да преминем през идващия сезон с по-малко травми, тъй като cе притесняваме от един затворен циничен кръг от непрекъснати контузии ".

Фройд добави, че клубът изследва тренировките, тревата на терените или дали това може да е просто неприятен шанс.

Бившият полузащитник на отбора, а също по този начин играл и за Ливърпул в Англия Дитмар Хаман, се е трансформирал в гневен критик на всичко, което се случва в последните години в клуба от Мюнхен. В изявление за телевизия Скай в събота той сподели, че е доста евентуално повода за поредицата от контузии да е неприятната работа на треньора Томас Тухел. Според Хаман, напускащият в края на сезона ментор въобще не знае по какъв начин да тренира футболистите.

След мача с Кьолн на обичайна конференция, Тухел беше помолен да разяснява своя съперник. При което той отговори саркастично: " Е, Диди би трябвало да знае по-добре ".

Лидерът в съблекалнята Томас Мюлер сподели, че травмите не се дължат на треньора, като напомни към този момент отказалите се крила на отбора Франк Рибери и Ариен Робен, които също страдаха от сходни проблеми в Байерн.

" Не за първи път губим значими играчи към четвъртфиналите или полуфиналите на Шампионската лига, подобен беше казусът с Риб и Роб преди години. ясно е, че много хора са обезпокоени какво се случва, само че в този момент ни чака мач с Арсенал ", изясни Томас Мюлер./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР