Спортната журналистка и бивша състезателка по художествена гимнастика Вера Маринова

...
Спортната журналистка и бивша състезателка по художествена гимнастика Вера Маринова
Коментари Харесай

Вера Маринова представи в Пловдив книгата си Обръчите на Венера

Спортната журналистка и някогашна състезателка по художествена гимнастика Вера Маринова показа в Пловдив книгата си " Обръчите на Венера ", отдадена на историята на този спорт в България.

На церемонията в Дома на културата " Борис Христов " участваха президентът на БФХГ Илиана Раева, вицепрезидентът Мария Петрова, както и доста някогашни национални състезателки по художествена гимнастика.

" В книгата има доста фактология. Това беше и главното затруднение за превъзмогване по време на писането. Вплитането на фактологията и характерите на самите състезателки беше най-трудната работа. Най-добрият комплимент, който получих, беше, че съм съумяла от сухата статистика да направя развлекателно четиво ", съобщи Вера Маринова, която е участник в три международни шампионати и носителка на две международни трофеи по художествена гимнастика – през 1969 година във Варна и през 1971 година в Хавана (Куба).

Илиана Раева призна, че мотивът за написването на книгата е 70-та годишнина на художествената гимнастика в България и дефинира " Обръчите на Венера " като " Библията на художествената гимнастика за страната ни ": " Познавам добре историята на този спорт у нас и надълбоко в себе си нося това нещо. Дала съм цялата си обич и сила за гимнастиката и взех решение, че единственият човек, който е кадърен да напише тази книга, е Вера Маринова. Не единствено поради нейния професионализъм, а и поради обстоятелството, че тя ще даде най-обективния облик на спорта за тези 70 години. Благодаря ѝ безпределно доста. Това, което се получи, надмина упованията ми. Исках да оставим нещо за идващите генерации, които да знаят, че са наследници на най-хубавата школа. Това е Библията на художествената гимнастика в България ".

“Мисля, че това е най-хубавият повествовател, който може да ни показа по този метод достиженията на всички гимнастички през годините. Това, което е направила Вера, ще остане генерации наред ", добави Мария Петрова.

Представянето на книгата " Обръчите на Венера " беше осъществено и с поддръжката на Община Пловдив, която ще закупи 300 книги, с цел да ги подари на клубовете по художествена гимнастика в града.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР