Спортист (Своге) победи с 2:1 като домакин аутсайдера Левски (Лом)

...
Спортист (Своге) победи с 2:1 като домакин аутсайдера Левски (Лом)
Коментари Харесай

Спортист грабна трите точки срещу последния

Спортист (Своге) победи с 2:1 като хазаин новобранеца Левски (Лом) в първия кръг от пролетния дял на Втора лига. Димитър Атанасов откри в 38-ата минута, като до края на първата част не паднаха повече попадения. Малко след подновяването на играта, Даниел Пехливанов върна равенството (56`) за отбора от Лом, само че в последна сметка Георги Николов донесе трите точки на Спортист с гол в 78-ата минута.
 Резултати и голмайстори във Втора лига Резултати и голмайстори във Втора лига
Любопитен факт от мача е, че един против различен се изправиха двама вратари близнаци – Ивайло Василев излезе титуляр за Спортист, а Иван Василев за Левски. Преди време двамата още веднъж имаха сходна среща в Своге, само че Иван бе част от Септември.

Първите минути на мача минаха равностойно, само че последователно футболистите на Борислав Кьосев съумяха да наложат своята воля и задържаха по-дълго топката. До чисти голови положения обаче по този начин и не се стигаше.

Гол на Спортист не бе зачетен поради засада в средата на първото полувреме.

Все отново в 36-ата минута „ шоколадите “ поведоха. Димитър Атанасов стигна до топката и отблизо разстояние съумя да я мушне във вратата на Иван Василев.

В началото на второто полувреме гостите имаха самодейност. В една от обстановките Сами Пилер почисти топката от голлинията, само че в 56-ата минута те съумяха да стигнат до изравнително попадение. Даниел Пехливанов извърши директен свободен удар от далечна отдалеченост, центрирайки топката в наказателното поле. Нито един футболист обаче не съумя да играе с нея, тя изигра неприятна смешка на вратаря Ивайло Василев и влезе в мрежата.

В 65-ата минута Ивайло Михайлов бе покрай гола. Той засече избита след корнер топка, само че тя мина около вратата.

Още една добра голова опция се откри пред Мартин Сандов в 68-ата минута. Той стреля от границата на наказателното поле, само че Иван Василев се оправи добре и избави.

В 79-ата минута Спортист поведе с 2:1. След добър пробив отдясно топката бе ориентирана към наказателното поле, където Георги Николов засече, кълбото се удари в левия дирек и влезе в мрежата на гостите от Лом.

Минута по-късно Николов получи извеждащ пас зад защитата на Левски, опита да прекара топката около вратаря Василев, само че стражът на гостите се оправи със обстановката.

Инфарктна обстановка за Спортист се получи в 84-ата минута. След центриране от директен свободен удар, топката стигна до Ивайло Василев, който мазета и бе нападнат от двама футболисти на гостите, само че се оправи и хвана топката.

В последната минута на дуела Георги Николов получи извънредно преувеличен втори жълт картон и бе изпъден.

В даденото от съдията продължение Владимир Сиромахов пропусна златен късмет да „ затвори “ мача с трети гол, само че Иван Василев избави.

С тази победа тима от Своге събира в актива си 29 точки и заема 10-ата позиция, на 4 от деветия Монтана. Левски (Лом) от своя страна остава финален в класирането, като след 22 кръга има единствено 1 победа в актива си. " Сините " са с едвам 6 точки, като са на 14 от 16-ия Литекс, който е първия отбор над рисковата зона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР