Спортен клуб, спонсориран от сайт за залози. Това е повече

...
Коментари Харесай

Спонсорството в спорта - криптовалутите се опитват да изместят сайтовете за залози

Спортен клуб, спонсориран от уебсайт за залози. Това е повече от познато на всеки почитател, без значение кой спорт следва. Само три от двайсетте тима в британската Висша лига нямат каквато и да било връзка с услуги, свързани с хазарта за миналия сезон, а осем от тях популяризираха сходни уеб сайтове непосредствено на екипите си. Изглежда обаче, времето на хармонична връзка сред клубовете и хазартните компании е пред спиране поради законови ограничения, планувани от британското държавно управление. Кой ще размени фирмите за залози на тениските на спортните клубове? Най-сигурният залог, наподобява, са платформите за търговия с криптовалути.

Първата компания, специализирала в
залози, която става формален спонсор на клуб от Висшата лига, е Betfair, която стартира да популяризира услугите си посредством тениските на лондонския " Фулъм " през 2003 година Оттогава насам връзката сред футбола и хазарта единствено се ускорява. В днешно време даден клуб може да популяризира разнообразни компании на стадиона си, на екипите си, на подготвителните екипи, както и на самата подготвителна база. " Стоук сити ", тим, който до неотдавна беше част от британския хайлайф, играе мачовете си на Bet365 Stadium.

Играчите по дартс и снукър умерено могат да бъдат оприличени на ходещи билбордове (всеки състезател от топ 10 в дартса има уебсайт за
залози на тениската си). Интересен факт е, че и Професионалната дартс корпорация (ПДК) и World Snooker Ltd (комерсиалната част от снукър федерацията) са благосъстоятелност на един човек - Бари Хърн. Всички тези зависимости на разнообразни спортни клубове или спортисти притискат държавното управление на Борис Джонсън да наложи цялостна възбрана на рекламирането на уеб сайтове за залози под предлог че младите деца в Англия са уверени, че с цел да си прекарат добре по време на мач, е нужно да залагат пари. Преди две години клубовете се притесняваха от кое място ще намерят парите, ако тази възбрана влезе в действие. Е, отговорът сякаш към този момент е явен.
Вятърът на смяната?
Най-големият вложител в спонсорски контракти измежду играчите в криптосредите за момента, наподобява, е уеб сайтът Crypto.com. Crypto в границите на по-малко от два месеца подписа контракти за реклама с две големи спортни организации, които са водачи в спорта си - Формула 1 беше първата, като уеб сайтът за търговия с валути е рекламодател във всички надпревари, а не на даден тим, а единствено седмица по-късно подписа и сходен контракт с най-престижната верига за ММА - Ultimate Fighting Championship (UFC). Контрактът с UFC по непотвърдени информации е за 10 години, а общата му стойност възлиза на 175 млн. $, което би било най-големият спонсорски контракт в историята на организацията. Компанията беше основен спонсор и на суперкупата на Италия през май.

Друга компания, която интензивно навлиза в спорта, е Socios.com. Сайтът за търговия с криптовалути прекъсна една от най-емблематичните връзки сред спонсор и клуб във футбола - тази сред италианския " Интер " и производителя на гуми Pirelli. Криптосайтът е спонсор на " Атлетико " - Мадрид, " Ювентус ", " Милан " и " Манчестър сити ". Уникалното при Socios.com е опцията клубовете да основат своя лична валута, която да се търгува. Феновете на тим, работещ със уеб страницата, би трябвало да купят от валутата на уеб страницата, като с нея могат в следствие да придобият и такава на тима, който поддържат. " Атлетико " - Мадрид, употребява тази алтернатива още предишния сезон, като в неговия край, когато тимът подвигна купата в испанската Ла лига, валутата на тима мина цената от 50 $. Седмици по-късно котировките паднаха фрапантно.
Защо криптото се нуждае от спорта?
Сайтовете за търговия с криптовалути към този момент са част от всекидневието на хората. Въпреки това към тях към момента има незнайни, което прави партньорството с сходна платформа рисково. Спортните клубове, както и тяхната фенбаза, са съвършен метод за придобиване на легитимност в очите на обществото. Това мнение споделя и създателят на новия спонсор на " Интер " Александре Дрейфус. " Спортните клубове би трябвало да проведат лично изследване и засвидетелствуване на бизнеса на евентуалните си спонсори, тъй като те биха носили отговорността за възможни проблеми, които почитателите им биха изпитали ", декларира той пред Financial Times.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР