За първи път от създаването й преди 22 години агенцията

...
За първи път от създаването й преди 22 години агенцията
Коментари Харесай

Международни рекламодатели ще бъдат около 30% от бизнеса ни до 2025 г.

За първи път от основаването й преди 22 години организацията All Channels завоюва огромната премия ". Тя приключи и на трето място в класирането на креативните организации, като най-вече награди получи за работата си по акцията " Колекция българска " за мебели " Виденов ", които попаднаха на третото място в подреждането за " Рекламодател на годината ".Отличието съответства с промени в структурата на ръководство на All Channels Group, която включва организациите All Channels PR, All Channels Advertising, BTL организацията All Channels Activation, медийната Connected и цифровата Datenwerk Bulgaria. Групата към този момент има трима креативен шефове - Боян Петров, Мария Харизанова и Виктор Мачев. Бизнес ръководството на All Channels Group пък поемат тримата притежатели Александър Дурчев, Николай Бойков и Мария Славова. Разговаряме с тях за тазгодишното издание на ФАРА, провокациите пред рекламния пазар, нуждата браншът да основава, а не да следва нововъведенията и какви са бизнес проектите на информационната група до 2025 година

За първи път от основаването й преди 22 години организацията All Channels завоюва огромната премия ". Тя приключи и на трето място в класирането на креативните организации, като най-вече награди получи за работата си по акцията " Колекция българска " за мебели " Виденов ", които попаднаха на третото място в подреждането за " Рекламодател на годината ".

Отличието съответства с промени в структурата на ръководство на All Channels Group, която включва организациите All Channels PR, All Channels Advertising, BTL организацията All Channels Activation, медийната Connected и цифровата Datenwerk Bulgaria. Групата към този момент има трима креативен шефове - Боян Петров, Мария Харизанова и Виктор Мачев. Бизнес ръководството на All Channels Group пък поемат тримата притежатели Александър Дурчев, Николай Бойков и Мария Славова. Разговаряме с тях за тазгодишното издание на ФАРА, провокациите пред рекламния пазар, нуждата браншът да основава, а не да следва нововъведенията и какви са бизнес проектите на информационната група до 2025 година
Творческата организация в групата завоюва оценката " Медийна организация на годината " на ФАРА. Какво значи това?
Мария Славова (М.С.): Не сме казус. За мен това е сигнал, че положителните креативен хрумвания са мощни във всеки канал. Всяка организация, която е в крайник с новостите, няма по какъв начин да раздели творчеството от всичко останало. То е на всички места.
Почти няма обаче медийни организации, които аплайват в медийния конкурс, в това число и вашата Connected. Защо се случва това?
АлександърДурчев (А.Д.): Вече не можеш да правиш креативна идея, без да мислиш за представянето й в медиите. Често концепцията се основава самостоятелно за всеки канал. Спечелихме премията за това, че съумяваме да намерим разнообразни канали, в които да създадем забавни и ефикасни акции, даже за нискобюджетни клиенти, какъвто е биреният бранд Cohones.
Реклама
Николай Бойков (Н.Б.): ФАРА направи поръчка с мотото, че не приказваме за реклама, а за връзка. Това е един дълъг път на смяна и медиа състезанието също към този момент не влиза в остарялата формулировка.
Какво усещане ви направи ФАРА тази година и в каква посока би трябвало да се развива фестивалът?
М.С.: Фестивалът се развива в положителна посока. Желанието да се канят качествени лектори, с които информационният отрасъл може да си свери часовника, е доста скъпо. Тази година имаше смислени и забавни хора, които говореха съответстващи за времето и пазара неща. Имаме потребност от на практика образци.

Очевидно към този момент идва ново потомство млади рекламисти и от нас зависи да го вдъхновим и да го задържим. Трябва да се намерения още в посока програмата да дава отговор на потребностите на тези хора, техните ползи и да ги ангажира.

Н.Б.: Вярвам, че идната стъпка е обединяване на състезанията на всички браншови организации, показвайки, че сме една информационна общественост. Да обединим старания и да създадем един огромен фестивал, който да е забавен за младите експерти и за рекламодателите, да бъде конгрес, на който всеки да научи нещо, да получи самопризнание и да обменим хрумвания.
Реклама Какво липсва на рекламната промишленост в България?
Н.Б.: Ако преди ние сме задавали трендовете и сме били водещи, в този момент по-скоро наваксаме и се опитваме да се напаснем към изменящата се среда. Това се промени поради новия вид всеобща просвета, диктувана и задвижвана от обществените мрежи.

Много сме самовглъбени. Не мислим какъв е резултатът от връзката и се стига до тв рекламен блок, какъвто гледаме в този момент. Има и до известна степен подценяване на потребителя.

А.Д.: Липсва ни храброст. От страна на клиентите също се играе на несъмнено. Има намаляващо ползване и свиващи се бюджети. Когато започнахме този бизнес преди 22 години, имаше население 8 млн. души, в този момент сме 6.5 млн. Ние сега оперираме с 25% по-малко хора.

М.С.: Липсва ни същинска иновация, която да пристигна от рекламния отрасъл. Иновациите идват в профил и ние им отговаряме. Колкото и да сме новаторски в концепциите си, сме влезнали в обаян кръг в метода, по който вършим бизнеса си.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР