sportal.bgMiami Open, втори кръгГригор Димитров – Фелисиано Лопес 6-1 6-3Най-добрият

...
sportal.bgMiami Open, втори кръгГригор Димитров – Фелисиано Лопес 6-1 6-3Най-добрият
Коментари Харесай

Григор Димитров със светкавична победа срещу Фелисиано Лопес при завръщането си на корта

sportal.bg

Miami Open, втори кръг

Григор Димитров – Фелисиано Лопес 6-1 6-3

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се завърна на корта триумфално. В мач от втория кръг на шампионата от серията " Мастърс " в Маями 27-годишният хасковлия се разправи с испанския деец Фелисиано Лопес с 6:1, 6:3 за тъкмо един час игра. Това бе първият мач на първата ни ракета след провалянето му от американеца Франсис Тиафоу на 1/8-финалите на Australian Open през януари.

Поставеният под №24 в схемата Димитров реализира четвърти триумф в кариерата си против 37-годишния Лопес и води в директните дуели с 4:2 победи.

Двубоят стартира с елементарно извоюван сервис-гейм от страна на Димитров, а незабавно по-късно българинът имаше три следващи брейкпойнта при 0:40 в откриващото подаване на испанеца. Левичарят в началото се измъкна, изравнявайки за 40:40, след това заличи още една точка за пробив, само че в последна сметка Димитров се възползва от петия си късмет - 2:0.

 Embedded video

Григор поведе с 3:0, след което Лопес завоюва първия си гейм в мача, само че хасковлията сервираше устойчиво и не след дълго резултатът стана 4:1. В шестия гейм Лопес загуби първите три точки на собствен сервис, испанецът редуцира изоставането си на 30:40, само че след това позволи лека неточност от форхенд и вторият пробив бе факт - 5:1. С гейм на 30 Григор постави завършек на гейма, а с това и на първата част.

В третия гейм на втория сет Димитров имаше точка за пробив, само че не съумя да я осъществя и Лопес избави подаването си. В петия гейм Григор отново си извоюва точка за пробив - при 30:40, само че този път испанецът не съумя да се измъкне и брейкът бе сбъднат. С лекост Димитров затвърди пробива за задатък от 4:2, а Лопес по-късно понижи без особени компликации изоставането си на 3:4.
View image on Twitter
 View image on Twitter

Димитров се приближи единствено на гейм от успеха, повеждайки с 5:3, а незабавно по-късно Лопес изостана с 0:40 при собствен начален удар. Димитров осъществя втория мачбол и ненадейно елементарно се класира за третия кръг, където ще срещне австралиеца Джордан Томпсън.

Томпсън отстрани по-рано през днешния ден с 6:2, 6:3 №10 в схемата Карен Хачанов (Русия). Хасковлията досега не е играл против 24-годишния австралиец, който е №77 в международната класация.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР