Спорове и обвинения в парламента по темата кой и как

...
Спорове и обвинения в парламента по темата кой и как
Коментари Харесай

Парламентът в спор кой бави парите по Плана за възстановяване

Спорове и обвинявания в Народното събрание по тематиката кой и по какъв начин бави парите на България по Плана за възобновяване. По искане на ГЕРБ-СДС депутатите  разискваха да задължат ли Министерския съвет в период от седем дни да внесе всички законопроекти по Плана в Народното събрание, с цел да може страната ни да получи полагаемото финансиране. От “Възраждане ” обаче показаха терзание, че с приемането на Плана се закриват въглищните централи в страната.

 
До три години закриване на 40% на ТЕЦ-овете, до 13 години закриване на 100% от ТЕЦ-овете, само че доста ще се веселя някогашните ръководещи и тези, които сега ще подкрепяте този План за възобновяване и резистентност, още веднъж всички евроатлантици тук да станете и да обясните на народа по какъв начин тъкмо ще стане това нещо и по какъв начин ще се оправим.
Цончо Ганев, " Възраждане "
ТЕЦ-овете би трябвало да работят при съблюдаване на екологичните правила, само че те са нужни за страната, по тази причина е нужен сериозен разбор.
Джевдет Чакъров, Движение за права и свободи

Последва и отговор от “Продължаваме смяната ”.

 
Това закъснение се дължи и на извършените безусловно непотребни избори през актуалната година, които бяха провокирани от вас. Второ - когато приказваме за енергетиката, рамките на тази енергетика бяха заложени от едно решение, подписано от господин Борисов.
Николай Денков, Политическа партия
Появиха се два лобистки плана в областта на енергетиката. Това е повода да се забави проектът. Един милиард евро за акумулатори, 200-300 милиона евро за геотермална сила, неща, които бяха вкарани в проекта само от лобистки ползи, свързани, съгласно мене, с комисиони.
Делян Добрев, ГЕРБ-СДС

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов се опита да потуши напрежението.

 
В света има три казуса - Близкия изток, Далечния изток и Марица изток.
Вежди Рашидов, ръководител на Народно събрание

От Демократична България, Българска социалистическа партия и „ Български напредък “ резервираха безмълвие по тематиката.

При гласуването обаче се одобри, че Народното събрание задължава служебното държавно управление да внесе до седмица всички законопроекти по Плана. Част от тях служебният кабинет към този момент утвърди на днешното си съвещание.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР