Според заместник-председателя на Българската газова асоциация Кирил Темелков парното и

...
Според заместник-председателя на Българската газова асоциация Кирил Темелков парното и
Коментари Харесай

Кирил Темелков: Парното и топлата вода може да поскъпнат по-рано от предвиденото

Според заместник-председателя на Българската газова асоциация Кирил Темелков парното и топлата вода може да нарастнат по-рано от плануваното , защото заложената стойност на газа, върху която са изчислени, е много по-ниска както от прогнозните, по този начин и от моментните цени на синьото гориво.

Според Наредбата за ценообразуването , би трябвало да важат за едногодишен интервал и могат да бъдат променяни не по-рано от 6 месеца и то при скок на газа от над 15 на 100.

" Новите цени на парното и топлата вода са избрани при стойност на газа от към 23 евро на магаватчас, до момента в който сега на европейските тържища той се търгува по 36-37 евро за мегаватчас, а прогнозите са цената му да остане висока ", разяснява пред БНР Кирил Темелков - заместник-председател на Българската газова асоциация и някогашен началник на " Булгартрансгаз ".

" В момента се подвигат цените освен на природния газ, на петрола също се чака да претърпят покачване, на металите също се покачват. Има позитивна нотка в цялата обстановка - че това не е е дълготрайна наклонност, а че цените се подвигат в този момент поради забавянето на стопанската система през пандемията от миналата година ", разясни още Темелков.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР