Според все още негласувания текст, най-малко 20% от сушата и

...
Според все още негласувания текст, най-малко 20% от сушата и
Коментари Харесай

Европейският парламент ще гласува законопроект за биоразнообразието

Според към момента негласувания текст, минимум 20% от сушата и морските зони на Европейски Съюз би трябвало да бъдат възобновени до 2030 година, а до 2050 процесът би трябвало поетапно да обхване „ всички екосистеми, нуждаещи се от възобновяване ”. От Комисията по околна среда в Екологичен потенциал считат, че „ условията са амбициозни, само че и използвани “.

Текстът се разисква от внасянето му през 2022 година, само че през последните месеци беше обект на яростна акция за промени. Най-активната офанзива пристигна от Европейската национална партия (ЕНП). най-голямата група в Екологичен потенциал, Спорният миг е селското стопанство.

Според ЕНП, в първичния му тип законопроектът заплашва обичайния занаят на европейските фермери и риболовци и разрушава от дълго време открити вериги за доставки. Други опасности са понижаване на селскостопанското произвеждане, повишаване на храните и даже заличаване на градски региони, с цел да бъдат превърнати в зелени площи.

ЕНП съумяха да включат желаните промени, само че в този момент Световният фонд за природата (WWF) подлага на критика закона поради множеството изключения и...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР