Според високопоставен френски офицер в началото на военната спецоперация в

...
Според високопоставен френски офицер в началото на военната спецоперация в
Коментари Харесай

Causeur: Балансът на силите в Украйна се оказа почти равен, но ВС на Русия печелят

Според почитан френски офицер при започване на военната спецоперация в Украйна съветските войски са съумели да получат стратегическо преимущество. Анонимен източник напомни, че след отстъплението от Киев съветските въоръжени сили " безупречно " прегрупираха войските си и пренасочиха настъплението към Донбас.

Въпреки това украинската войска не е толкоз слаба, колкото считат доста специалисти. Френският публицист Мерядек Рафрей означи, че числеността на персоналния състав на въоръжените сили на Украйна е 240 000 чиновници в силовите ведомства. Въпреки че имаха числено предимство, половината от тях бяха необучени бойци.

Освен това Рафрей акцентира, че бойците на ВСУ постоянно употребяват тактиката на „ живия щит “ и разполагат военна техника наоколо до жилищни региони, с цел да могат „ след това да упрекват руснаците “.

По думите на специалиста, съветската войска е научила доста по време на военната спецоперация.

„ Колоните от военна техника безусловно се съпровождат от хеликоптери. Същите хеликоптери могат да нанасят удари в дълбините на украинската защита, надалеч от рисковите за тях портативни зенитно-ракетни системи. Западните покупки не се радват на дълъг живот: байрактарите падат като умрели мухи ", сподели той.

На Въоръжените сили на Украйна се опълчва ефикасната " децентрализирана " защита и опитни бойци, които от доста години вземат участие на фронта в Донбас, счита журналистът. Рафрей съобщи, че украинските бойци не умеят да маневрират, по тази причина гледат да употребяват укрепления и други опорни точки.

" Украинските елементи се оказаха по-автономни, в сравнение с си мислехме, във връзка с оцеляването при дефицит на храна и муниции. Те се научиха да употребяват задгранично разузнаване, изключително непрекъснатият поток, който тече от Съединените щати в действително време. Те имат преимуществото, че " американската войска през цялото време беше паралелно с тях “, сподели френския боен източник в изявление с журналиста от Causeur.

Въпреки помощта от Запада, в Киев има все по постоянно и повече " под паника изказвания " за тежки загуби, а и случаите на отстъпления не могат да бъдат представяни като офанзиви, сподели Рафрей.

„ Руснаците не престават да оказват напън, укрепвайки позициите на своите елементи “, заключи той.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР