Според украинското разузнаване Русия разполага бивши наемници на Вагнер в

...
Според украинското разузнаване Русия разполага бивши наемници на Вагнер в
Коментари Харесай

Наемниците на “Вагнер” се завръщат на фронтовата линия в Авдеевка

С подред украинското разузнаване Русия разполага някогашни наемници на " Вагнер " в региона на донецкия град Авдеевка, който неотдавна беше високомерен от силите на Москва. Според украинското разузнаване те ползват същия метод, който са употребявали при бруталните си набези в други елементи на района. 

Заместник-началникът на украинското военно разузнаване, генерал-майор Вадим Скибицки, показва, че Русия образува доброволчески корпус от 18 000 бойци.  

" Всички някогашни наемници на " Вагнер ", се ръководят от а Министерството на защитата на Руската Федерация " , споделя той пред Интерфакс Украйна.

" В момента те работят в региона на Авдеевка ", споделя той, визирайки града, от който украинските войски се изтеглиха след месеци на яростни боеве, в които съветските сили понесоха тежки загуби. 

Украински военни считат, че в боевете за Авдеевка са били убити или ранени до 47 000 руснаци, което е повече от 25 000 руски бойци, за които се счита, че са били убити по време на цялата съветско-афганистанска война, траяла сред 1979 и 1989 година, макар че съгласно някои оценки броят им е по-малък. 

В неделя съветските сили напреднаха западно от града, по данни на Института за проучване на войната(ИИВ).  

Скибицки счита, че наемниците са изпратени поради бойния им опит и че " те употребяват същия метод, който “Вагнер ” употребява в Бахмут - това са непрекъснати офанзиви и реализиране на резултати непременно "

Wagner mercenaries return to front line in Avdiivka
— Newsweek (@Newsweek)
" Що се отнася до заплатата, тя е съвсем същата като в съветските въоръжени сили. Преди “Вагнер ” даваше по-високи заплати и доста ценеше своите инструктори и командири " , показва той. 

Силите на " Вагнер ", водени от своя създател Евгений Пригожин, превзеха Бахмут в Донецка област през май предходната година след месеци на яростни боеве. Окупирането на Авдеевка този месец беше първата забележителна победа за силите на Русия след завладяването на Бахмут. 

Пригожин почина в самолетна злополука през август, два месеца откакто неговите наемници проведоха протест против властта на Владимир Путин, завзеха военни уреди в Ростов на Дон и се насочиха към Москва. Кремъл отхвърля да е виновен за злополуката. 

Припомняме и тази изложба от нашия списък, която демонстрира мястото на авиокатастрофата, при която почина Евгений Пригожин:

По-рано през февруари Министерството на защитата на Обединеното кралство (МО) съобщи, че видеоизявление на новия пълководец на " Вагнер " Антон Елизаров " индиректно " удостоверява, че наемническата група се е интегрирала в Националната армия на Русия, Росгвардия, която е вътрешната работа за сигурност на Путин. 

Елизаров, именуван още " Лотос ", в детайли разказва местоположението на новия щаб на " Вагнер " в " Казашки лагер ".  

Британски чиновници настояват, че Росгвардия ще употребява войските на “Вагнер ”, с цел да " укрепи военните старания на Русия в Украйна и да разшири съветското въздействие в Африка " , защото наемниците под управлението на Пригожин са обезпечили на Кремъл опора на континента. 

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР