Според украински източници Москва мести в Донбас още една наемническа

...
Според украински източници Москва мести в Донбас още една наемническа
Коментари Харесай

Вагнер на Пригожин и Патриот на Шойгу - частните военни компании за специални задачи

Според украински източници Москва мести в Донбас още една наемническа войска с изключение на " Вагнер " - в Донецка областа са били видяни бойци от частната военна компания " Патриот ". Съобщението бе направено от Серхий Череватий, представител на Източната група на украинските въоръжени сили в телевизионно изявление. Информацията не може да бъде тествана от самостоятелни източници.

" Очевидно е, че те впрягат всички бойни сили, с цел да реализиран най-малко някакъв триумф ", разяснява още представителят на украинските войски. По думите на Череватий " Вагнер " и " Патриот " са съперници. " Патриот " от своя страна са свързани с сегашния министър на защитата на Русия Сергей Шойгу. Но сега двете частни военни компании са ситуирани на разнообразни фронтове.

" Патриот " е в Сирия от 2018-а година

Според американския мозъчен концерн Jamestown Foundation военната компания " Патриот " е тясно обвързвана освен с съветското министерство на защитата, само че и с военното разузнаване ГРУ, осведоми NTV. Твърди се, че наемническата група работи в Сирия от пролетта на 2018-а година. Там бойците от " Патриот " е трябвало да работят по " защитата на златните мини ", само че в последна сметка договорът е предоставен на " Вагнер ", изясняват полски специалисти.

Според самостоятелния съветски ефирен канал " Дождь " се допуска и, че " Патриот " са забъркани в убийството на трима съветски публицисти в страната.

Вътрешнополитическо съревнование?

Операцията може да има вътрешнополитически подтекст. Основателят на " Вагнер " Евгений Пригожин от известно време се пробва да усили въздействието си в Кремъл и няколко пъти намерено подлага на критика тактиката на Министерството на защитата. С група, близка до министерството, министърът на защитата Шойгу би могъл още веднъж да укрепи позициите си, в случай че тя реализира триумф, изяснява t-online.

Според Съединени американски щати групата " Вагнер " от ден на ден се трансформира в " конкурентен силов център " за съветската войска, отбелязва NTV. Влиянието на водача на " Вагнер " Евгений Пригожин се е " разширило ", защото независимостта на групата от съветското министерство на защитата " единствено се е нараснала " от началото на войната, съобщи във вторник шефът по връзките на Белия дом Джон Кърби.

Десет месеца след началото на съветската война против Украйна президентът и висш главнокомандващ Владимир Путин от ден на ден разчита на наемници от частната група " Вагнер ". Силите, образувани най-вече от пандизчии и, съгласно американски отчети, снабдени с оръжие от Северна Корея, се борят на голям брой фронтове в Украйна - в това число към дребния град Бахмут в северната част на Донецка област, където сега се водят най-тежките сражения.

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР