Според СЗО коронавирусът не е много издържлив на високи температури

...
Според СЗО коронавирусът не е много издържлив на високи температури
Коментари Харесай

Проф. Георги Рачев: Скоро ще настъпи убийствено време за коронавируса

Според СЗО коронавирусът не е доста издръжлив на високи температури в естествена среда. Това съобщи климатологът проф. Георги Рачев пред " Телеграф ".

" В комбиниране на слънчево и топло време със изсъхнал въздух над 30 градуса вирусът умира до минути и не може да се възпроизвед, т.е. да попадне в клетката и да се развие. Над тези градуси патогенът живее безусловно от половин час до час и половина според от влажността на въздуха.

При всички положения с настъпването на лятото, а то към този момент е почнало на север от Екватора, ще има естествен стоп на разпространяването на ковид ", сподели още той.

По думи на климатолога природата не може да прекърши цялата пандемия, само че ще помогне да се оправим със обстановката. Съчетанието на топло, изсъхнало и слънчево време е най-хубавият естествен антидот. 

На въпрос има ли образец за зависимостта сред по-топлото време и по-слабото разпространяване на новата зараза някъде по света, проф. Рачев отговори: " В Мианмар и Лаос няма нито един случай на болестта. Точно над тези страни в Югоизточна Азия е изсъхнало и слънчево и става още по-горещо. Това комбиниране е доста сериозна естествена спънка за разпространяването на вируса ".

Запитан какво време ни чака и ще бъде ли то съдружник в битката с пандемията, климатологът съобщи: " В идващите дни ни чака доста хубаво време с убийствено слънце и доста топлота. Убийствено ще бъде и за ковид. Страните, които не взеха съответните ограничения, ще изгубят много човешки животи, само че в България виждаме, че продължаваме да сме на опашката на Европа ".

Спорде прогнозата му само през идната седмица ни чака хладно време.

" Очакват се превалявания. Това радикално трансформира обстановката с естествените естествени филтри, тъй като слънце няма да има, а ще бъде хладно и влажно, което е отлично време за по-дългото опазване на вируса. В неприятното може да търсим и положително - ще вали, а, когато вали, дъждът отмива от всевъзможни повърхности този патоген ", прецизира климатологът. 

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР