Почина Фред Рус, носителят на Оскар за филма Кръстникът -

...
Почина Фред Рус, носителят на Оскар за филма Кръстникът -
Коментари Харесай

Почина продуцент на Кръстникът и дългогодишен сътрудник на Копола

Почина Фред Рус, носителят на " Оскар " за кино лентата " Кръстникът - част II ", той оказа помощ за старта на кариерата на доста суперзвезди - от Джак Никълсън до Том Круз, написа WFRV.

Фред Рус е умрял в дома си в Бевърли Хилс, Калифорния, в събота (18 май), е съобщил негов представител във вторник, единствено няколко дни след премиерата на последния му филм с Франсис Форд Копола " Мегалополис " на филмовия фестивал в Кан.

Рус и Копола работят дружно повече от 50 години, като стартират с " Кръстникът ", където той поучава режисьора за кастинга на Ал Пачино и Джеймс Каан срещу волята на студиото и среща Копола с Джон Казейл. Рус продуцира също по този начин номинираните за най-хубав филм " Разговор ", " Апокалипсис в този момент " и елементи II и III на " Кръстникът " на Копола.

" Фред Рус притежаваше съвсем непогрешим инстинкт за кастинга на актьорите ", написа Копола в Instagram. " Той беше огромен другар и помощник за цялостен живот, който на първо място изпитваше същинска обич към киното ".

Историите за въздействието на Фред Рус върху някои от най-големите филми на всички времена, от трилогията " Кръстникът " до " Междузвездни войни ", са част от холивудските митове.

Докато създава " Междузвездни войни ", Джордж Лукас пита Рус за мнението му. Лукас получава назад сюжета от Рус с няколко надраскани имена върху него: Харисън Форд, Кари Фишър и Джеймс Ърл Джоунс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР