Според служебния министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров трябва да

...
Според служебния министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров трябва да
Коментари Харесай

Кацаров: Трябва да се разследва причината за ужасяващата смъртност по време на пандемията

Според служебния министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров би трябвало да се проверява повода за " ужасяващата смъртност " в България по време на пандемията.

" Първата цел е не да се търси отговорност, а да създадем по този начин, че да не се повтори това нещо. Защото, в случай че не поставим изпитание да проучваме кое е довело до ужасяващите равнища, това ще ни си случи още веднъж. Ако сме рационални, сме длъжни да проверим събитията и да изведем поуките. Ако се открие нелегално държание на длъжностни лица, ще им се потърси отговорност ", сподели той пред БНР.

Министърът разясни, че до момента обединен протокол за лекуване на Covid-19 не е имало, по тази причина е назначил работна група, която да изготви разпоредбите.

Според него една от грешките, довели до печалните последствия от коронавирус рецесията е, че са се взимали решения от политици за неща, които не схващат.

" Сега желая да върнем тази нормалност - специалистите да вземат решенията... Атакуват ни хора, които доведоха до цялостна злополука битката с пандемията. Ние сме последни по имунизация, първи по смъртност, последни по брой тествани хора, а ограничаващите ограничения се прилагаха с политически и предизборни претекстове. Тези хора вместо да се извинят, се пробват да измислят проблеми ", добави Кацаров.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР