Според съпредседателя на Демократична България Христо Иванов голямата тема на

...
Според съпредседателя на Демократична България Христо Иванов голямата тема на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Парите от чекмеджетата на Борисов да стигнат до засегнатите от COVID кризата

Според съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов огромната тематика на тази акция е по какъв начин страната да бъде прекарана сполучливо през.
“Очевидно е, че от тук нататък акцията ще мине под знака на въпроса по какъв начин след тези избори България да поеме политически курс, който да усъвършенства оправянето с рецесията и да се очертае доста по-добра вероятност. Водещ за нас е националния интерес, не популизма, търсим оценки, основани на данни и научни източници, а не на база на моментни страсти, боязън и яд ”, разяснява Иванов във видео, излъчено онлайн във Фейсбук. 
“Демократична България ” упорства за дълготрайно обмисляне, ясна връзка и ефикасна икономическа помощ. Това са трите неща, които Борисов не направи ”, съобщи още Иванов и прикани, “Трябва ни ръководство, което да извади парите от чекмеджетата на Борисов и да ги даде на засегнатите хора и бизнеси “.
Пулмологът и претендент за народен представител от " Демократична България " доктор Александър Симидчиев разясни, че картината в този момент - повишаването на новите случаи и пикът на признатите в болница и на хората в интензивни отделения, е резултат от развой, почнал преди 7 седмици.
Беше ясно, че седмица след седмица броят на инфектираните с ковид пораства и на този декор се направиха две неща, които не трябваше - отвориха се заведенията, където се срещат хора без защитни средства и по тази причина са най-рискови, и преждевременно се спря имунизацията с единствената ваксина която имаме, съобщи Симидчиев. Той добави, че данните демонстрират по какъв начин пандемията върви с повече инфектирани, а в същото време броят на имунизираните на дневна база трагично понижава. “Това е резултат на решения, които бяха взимани няколко седмици преди този момент ”, счита той.
“Ние вървим след събитията. Това, което остро липсва в тази рецесия е водачеството - хора да застанат на една позиция, да се знае защо се борят и да се борят стабилно, устойчиво в една и съща посока, а не поредно да променяме методите ”, съобщи Симидчиев. Посочи, че в тази ситуация е належащо да се съблюдават ограниченията за отдалеченост и носене на защитни средства и да се организира имунизация за всички, които желаят, тъй като единствено по този начин безвредно се построява групов имунитет.
“Когато имунизацията не се случва, ние не можем да защитим освен обособените хора, а обществото като цяло и от това ще пострада и стопанската система, и доста други браншове ”, уточни той. За него огромният пропуск на ръководещите е неналичието на връзка, която да убеди хората в изгодите, тъй че те да могат да създадат в действителност осведомен избор дали да се имунизират. Липсата на проект за ръководство на риска при поръчката на имунизациите е другия огромен пропуск съгласно Симидчиев. 
 Демократична България: Ограниченията за секциите отвън Европейски Съюз са антидемократични и противоконституционни Демократична България: Ограниченията за секциите отвън Европейски Съюз са антидемократични и противоконституционни
Съпредседателят на Демотратична България Христо Иванов дефинира като противоконституционни и антидемократични рестриктивните мерки в Изборния...
“Ако ние заложим единствено на една ваксина и нещо се случи с нея, както се случи, ние нямахме никакъв проект Б, с който да се ръководи този риск. И в този момент се постанова да се водят спомагателни договаряния и да се молим, с цел да се получат спомагателни количества ”, съобщи Симидчиев.
“Всички страни към нас - и тези в Европейски Съюз, и тези отвън Европейски Съюз, всички са с най-малко два пъти по-бърза скорост на имунизиране на популацията. Това значи, че те ще се оправят два пъти по-бързо с тази рецесия:, сподели още той. И добави, че да вземем за пример туроператорите няма да се двоумят да изключат от дестинациите си рисковите страни, а това ще се отрази и на други браншове.

“Ние призоваваме за целенасочена политика по увещание на хората, че е в техен интерес, в полза на цялото общество и стопанска система да се имунизират, само че това да става по избор. Борисов това не направи. Нито парите ще стигат стопански до хората, нито локдауните и икономическите ограничения се ползват по този начин, че да имат резултат. Д-р Хаос е името на Борисов ”, съобщи Христо Иванов. Той уточни, че е извънредно значимо финансовите помощи да стигнат до най-тежко засегнатите от рецесията - засегнатите стопански браншове, самонаетите хора и фамилиите. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР