Според съобщения в медии двама британски войници от Миротворческите сили

...
Според съобщения в медии двама британски войници от Миротворческите сили
Коментари Харесай

Двама пияни британски войници на ООН счупиха джетове в Кипър

Според известия в медии двама английски бойци от Миротворческите сили на Организация на обединените нации в Кипър (UNFICYP) са развалили два джетаи са се държали неприятно на плаж в следената от Турция северна част наострова.

Британците са били пияни и са наели джетоветев курорта Фамагуста предходната седмица, като са ги блъснали два пъти, след което те са потънали, пишат кипърски медии.

Според турския всекидневник„ Yeniduzen “ компанията за джетове чартърен е претърпяла вреди за към 13 000 евро. Двамата бойци са отказалида дадат персоналните си данни и да заплатят вредите, като изрично са декларирали, че никой не може да ги допре, защото са част от миротворческите сили.

Случайни минувачи са снимали двамата мъже, до момента в който се качват на микробус на Организация на обединените нации, бягайки от мястото на престъплението. Собственикът на джетовете съобщи в обществените мрежи, че с него е блъсната колата му.

„ Всички мироопазващи сили носят отговорност за държанието си “,категоричен еговорителят наUNFICYP.

По-рано в понеделник президентът на Северен Кипър Ерсин Татар изиска " съществено и бързо взаимно следствие " на случая.

UNFICYP е една от най-старите мироопазващи задачи на Организация на обединените нации в света. Създадена е през 1964 година, с цел да предотврати по-нататъшни борби сред гръцката и кипърската турска общественост на острова. 800 бойци охраняват 180-километровата линия.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР