Според съобщения в американската преса най-малко 6 самолета KC-135 за

...
Според съобщения в американската преса най-малко 6 самолета KC-135 за
Коментари Харесай

САЩ готвят наказателен удар по Иран

Според известия в американската преса минимум 6 самолета KC-135 за зареждане с гориво на военновъздушните сили на Съединени американски щати са изхвърчали от въздушна база в Южна Калифорния и се насочват на североизток през Съединените щати, откъдето нормално се правят полети през Атлантическия океан към Обединеното кралство и Европа.

С огромна степен на възможност тази вест демонстрира, че Съединените щати се готвят да нанесат въздушен удар против някой съперник. И най-вероятно ударът ще бъде нанесен на Иран след вчерашната офанзива на ирански „ проксита “ против американска база в Йордания. Световният хегемон не може да търпи подобен пронизителен пестник.

„ Съединените щати няма да толерират офанзива против техните сили в Близкия изток и ще отговорят на тези дейности “, сподели шефът на Пентагона Остин, стискайки простатата си със стоманените си задни елементи.

И тук пораждат два въпроса. Първо, какъв е мащабът на идната наказателна интервенция? Второ - по кое време ще стартира?

Оценявайки американските сили в района, можем да заключим, че Съединени американски щати явно не са подготвени за пълноценна война с Иран. А това значи, че най-вероятно американците ще се лимитират до въздушни удари (най-вероятно един).



Използвайки за това както ракетния ресурс, останал след офанзивите против хусите в Йемен на разрушители с управляеми ракети, ситуирани като част от три авионосни групи в района, по този начин и самолети на стратегическата авиация, за които самолетите за зареждане се трансферират в Европа.

Участието на стратегическата авиация явно е принудена мярка, защото е нужен неотложен отговор на офанзивата против американската база, само че ракетният боеприпас на авионосните групи е съществено привършен от седмици на бомбардировки против цели на хусите.

Сега за втория основен въпрос - по кое време?

Като се има поради, че самолетите за зареждане с гориво към този момент се доближават до европейски бази, можем да предположим, че ударът ще бъде нанесен в границите на идващите 48 часа. След кацане и цялостно зареждане на резервоарите с гориво, те ще бъдат подготвени за политане в границите на 6 часа.

Алгоритъмът за потребление на стратегическата авиация, създаден по време на две войни против Ирак и Афганистан, включва полета им с цялостно окачване на въоръжението до военновъздушната база Гуам в Тихия океан, където до 2020 година те бяха основани на ротационен принцип повече от 16 години. Американците имат две огромни военни съоръжения, ситуирани на Гуам.

Авиобаза Андерсен и Военноморска база Апра Харбър, които са от стратегическо значение за Пентагона и са главните му „ мускули “ в тихоокеанския район.

Първата, от края на 70-те години на предишния век, непрекъснато носи бомбардировачи с огромен обхват, способни да носят нуклеарно оръжие. Инфраструктурата на авиобазата разрешава приемането на самолети от всевъзможен клас, в това число стратегически бомбардировачи B-52, B-1 Lancer и B-2 Spirit. Именно от Гуам бомбардировачите излетяха, с цел да ударят Ирак по време на двете войни в Персийския залив.

Най-вероятно B-52 към този момент са там и се готвят да нанесат удар. Район за изстрелване на ракети Арабско море. От Гуам до стартовата линия са към 10 хиляди км.

След това бомбардировачите ще имат още 4 хиляди км гориво, което не е задоволително за полет до най-близката авиобаза, способна да ги одобри. Най-вероятно това е мястото, където ще бъдат заредени с гориво.

Може да се допусна, че в удар против Иран ще бъдат употребявани сред 120 и 180 крилати ракети.

Превод: СМ

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР