Според руското външно министерство това би довело до продължителна конфронтация

...
Според руското външно министерство това би довело до продължителна конфронтация
Коментари Харесай

Русия е загрижена за Нигер по свой начин

Според съветското външно министерство това би довело до „ продължителна борба ” и „ внезапна дестабилизация ” на целия Сахел. И е по този начин, поради „ пресния ” опит на Москва, която в огромна степен дестабилизира цяла Европа поради войната си в Украйна.

Не е ясно дали позицията на Русия има нещо общо с предлагането на съветската наемническа войска Wagner да поддържа военната хунта, само че Москва публично не поддържа преврата. Не упорства обаче и за възобновяване на конституционния ред и демократично определеното държавно управление на Нигер, което военната хунта смъкна принудително на 26 юли, напомня Военновъздушни сили.

Очаква се през днешния ден военни от страните от ECOWAS да се срещнат, с цел да изготвят проект за военна интервенция. Както в първите дни, и през вчерашния ден поддръжници на преврата развяваха съветското знаме и скандираха „ Долу Франция, долу ECOWAS “, този път пред френска военна база покрай столицата Ниамей.

От ECOWAS обявиха, че остават отворени за дипломатическо решение на рецесията, само че ще разположат войски, с подготвеност...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР