Според руския космонавт Олег Артемиев на Марс вече има живот

...
Според руския космонавт Олег Артемиев на Марс вече има живот
Коментари Харесай

На Марс вече има живот: Руски космонавт - slava.bg

Според съветския космонавт Олег Артемиев на Марс към този момент има живот и той е изпратен там от нас, хората. Този живот е в автоматизираните станции и марсоходи, съобщи БГНЕС.

„ Мисля, че на Марс живот съществува и той към този момент е занесен там от нас. Всички тези станции, марсоходи и апарати са занесли някои микроорганизми ", сподели той по време на телемоста с Централна Америка, проведен от Центъра „ Космонавтика и авиация “ на ВДНХ.

"И макар обстоятелството, че на Марс няма земните условия, тези микроорганизми са оживели и стартират да се развиват ", добави астронавтът.

Той напомни, че на МКС е извършен опит, който потвърждава способността на микроорганизмите да оцеляват в космоса.

"Следователно, когато човек стъпи на Марс, евентуално ще открие някакъв живот, доста сходен на този на Земята, само че към този момент по-адаптиран към изискванията на Марс ", сподели астронавтът.

Артемиев извърши два галактически полета на борда на Международната галактическа станция през 2014 и 2018 година с обща дълготрайност от една година (366 дни) и извърши три галактически разходки с обща дълготрайност над 20 часа.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР