Според резултатите за януари - юни 2022 г. руската държавна

...
Според резултатите за януари - юни 2022 г. руската държавна
Коментари Харесай

Газпром с рекордни печалби до средата на 2022 година

Според резултатите за януари - юни 2022 година съветската държавна компания " Газпром “ е получила рекордна чиста облага за компанията съгласно интернационалните стандарти за финансова отчетност (МСФО) в размер на 2,514 трилиона рубли (43,3 милиарда долара), което надвишава общата облага на групата Газпром за предходните две години. Това заяви заместник-ръководителят на холдинга Фамил Садигов, написа Блиц.бг.

" Чистата облага възлиза на 2,514 трилиона рубли, което е освен 2,6 пъти повече от цифрата за първото полугодие на 2021 година, само че и повече от общата облага на групата Газпром за предходните две календарни години “, означи Садигов в канала на Газпром в Телеграм.

Показателят EBITDA на групата Газпром за шестте месеца на 2022 година възлиза на 3,052 трилиона рубли (52,6 милиарда долара), което е повече от два пъти повече от първата половина на 2021 година и също е нов исторически връх. Обемът на общия дълг на " Газпром “ е намалял с съвсем 1,4 трилиона рубли - до 3,467 трилиона рубли. Нетният дълг на компанията възлиза на 1,25 трилиона рубли, намалявайки повече от половината за половин година, до най-ниското равнище за последните седем години, означи топ управител на Газпром.

Средната цена на износа на газ на Газпром за страните отвън Оперативно-наблюдателно дело през първата половина на 2022 година се е нараснала с повече от 3,5 пъти спрямо цената за същия интервал на 2021 година, означи още Садигов.

" През първата половина на годината работихме в условия на високи цени на европейския газов пазар. Средната цена на износа на газ на " Газпром “ за страни отвън Оперативно-наблюдателно дело за 6 месеца на 2022 година беше над 3,5 пъти по-висока от цената за същия интервал през 2021 година Това сложи основата за рекордни финансови индикатори “, уточни той.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР